Brute vergassing nertsen op undercoverbeelden bontfokkerij Rosmalen

7 december 2015 om 11:42
nl
Er zijn maandag undercoverbeelden vrijgegeven van nertsen die op brute wijze in een gaskist worden gesmeten bij bontfokkerij Rios Mink in Rosmalen. De beelden zijn vorige week gemaakt door activisten van Stichting Animal Rights. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) is een onderzoek begonnen.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Op de beelden is te zien hoe drie medewerkers van de nertsenfokkerij de dieren uit een kooi pakken en in een gaskist smijten. Zij worden ontslagen, liet de eigenaar van de fokkerij maandag weten.  
VoetWanneer een van de nertsen op de grond valt, lijken de medewerkers het beestje op de grond klem te zetten met hun voet, om het dier daarna te vergassen.[youtube:body:https://youtu.be/277hlT-hDF4]Eerder in opspraakRios Mink kwam eerder al in opspraak. Eind oktober deed Stichting Animal Rights aangifte bij de politie van de verwaarlozing van tienduizenden nertsen bij het bedrijf. De kooien zouden vies zijn en onder de hokken zou een tapijt van uitwerpselen liggen.
Rios Mink weersprak die aantijgingen destijds. Het bedrijf wilde maandag aanvankelijk niet op de beelden van de vergassingen reageren.
Stichting Animal Rights heeft de beelden opgestuurd naar de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) en een klacht ingediend. De NVWA is een onderzoek begonnen naar de zaak.
Verbod pelsdierenhouderij  Nertsenhouderijen komen vaker in opspraak. Niet alleen omdat de leefomstandigheden van de dieren er slecht zouden zijn, ook zijn er bedrijven in deze sector die stankoverlast veroorzaken. Mede daardoor is besloten om
pelsdierhouderijen te verbieden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.