15.000 euro voor gouden tip in moordzaak Tommie van der Burg uit Best

7 december 2015 om 11:36 • Aangepast 21 november 2020 om 14:16
nl
Justitie looft 15.000 euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing van de moord op crimineel Tommie van der Burg (31) uit Best. Dit heeft de politie Eindhoven zojuist bekendgemaakt.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra
Wachten op privacy instellingen...

Maandagavond in de uitzending van Bureau Brabant worden voor het eerst bewakingsbeelden getoond waarop de moordenaar van Van der Burg te zien is. De politie toont de beelden van de moord in de hoop de dader(s) te achterhalen.
Een belangrijk deel van het onderzoek richt zich op het zoeken naar mogelijke getuigen die op de avond van de moord in café 't Borreluur aan de Geldropseweg in Eindhoven waren. De politie weet dat Van der Burg dit café op de avond voor zijn dood bezocht. De politie vermoedt dat iemand vanuit de omgeving van café ’t Borreluur heeft doorgegeven dat Tommie op weg was naar hotel Van der Valk aan de Aalsterweg waar hij werd doodgeschoten.
Bijzondere interesse in donkerkleurige autoDe politie sluit niet uit dat het de bedoeling was om Van der Burg al een dag eerder om te brengen of dat er is voorverkend. Bewakingsbeelden van rond het tijdstip van de moord zijn vergeleken met beelden van de avond en nacht vóór de moord. Op ongeveer dezelfde tijdstippen zijn opvallende bewegingen te zien.
In de nacht vóór de moord parkeert een donkerkleurige auto schuin tegenover het hotel, op de parallelbaan van de Aalsterweg. Het voertuig stopt nagenoeg op de plek waar iemand een dag later zijn of haar auto parkeert. De recherche heeft bijzondere interesse in die auto en wil weten of er een verband bestaat met de moord. Ook is het volgens de politie mogelijk dat het gaat om een belangrijke getuige in de zaak.
De politie is daarom dringend op zoek naar de bestuurder of eventuele inzittenden van de auto. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat die donkerkleurige auto een Nederlands kenteken heeft dat begint met het getal 88.
Moeder aan het woordIn de uitzending van Bureau Brabant komt ook de moeder van Tommie aan het woord. “Ik lag gewoon te slapen, terwijl mijn kind dood werd geschoten. Die ene kogel heeft ook mij gedood”, vertelde ze eerder. Van der Burg werd in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april bij Hotel Van der Valk aan de Aalsterweg om het leven gebracht. De crimineel werd onder vuur genomen vanuit de bosjes.
Van der Burg was een bekende van de politie. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Heesch. De man uit Best werd veroordeeld tot vijf maanden celstraf voor verboden wapenbezit. In juni werd bekend dat Van der Burg in de xtc-handel zat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.