PSV traint zonder Simon Poulsen: wie staat linksback tegen CSKA Moskou?

7 december 2015 om 13:01 • Aangepast 21 november 2020 om 14:16
nl
Wie staat er dinsdag linksback bij PSV in de cruciale Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou? Simon Poulsen liep vorige week een kuitblessure op en bleef maandagochtend tijdens de training binnen. De kans dat hij dinsdagavond kan meespelen, is bijzonder klein.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Vaste rechtsback Santiago Arias is dinsdag geschorst, dus PSV-trainer Cocu moet op zoek naar een vervanger. Joshua Brenet schuift dinsdag vermoedelijk op van de links- naar de rechtsbackpositie.
De 31-jarige Simon Poulsen zou dan de meest logische optie op linksback zijn. Hij had ook een basisplaats in de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg toen Arias ook al ontbrak.
Jordy de Wijs of Nicolas Isimat-Mirin?Als Poulsen niet op tijd fit is, lonkt een basisplaats voor de twintigjarige verdediger Jordy de Wijs die sinds kort officieel deel uitmaakt van de hoofdmacht van PSV-trainer Phillip Cocu.
De Wijs maakte eind oktober in de Champions Leaguewedstrijd tegen Wolfsburg zijn debuut in het eerste elftal. Hij mocht daarna ook speelminuten maken in de eredivisie. Ook Nicolas Isimat-Mirin kan als linksback uit de voeten.

Wachten op privacy instellingen...

Naar de laatste zestien?Bij winst op de Russen bereikt PSV de laatste zestien van het Europese miljoenenbal. Bij verlies staan de Eindhovenaren met lege handen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.