KNVB niet in beroep tegen uitspraak Kozakken Boys, voetbalbond scherpt regels aan na kort geding

7 december 2015 om 14:15
nl
De Nederlandse voetbalbond gaat geen juridische stappen nemen tegen de uitspraak van de rechter om Kozakken Boys toch weer toe te laten tot het KNVB-bekertoernooi. De topklasser uit Werkendam speelt daardoor definitief op 16 december tegen AZ.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Kozakken Boys werd door de KNVB uit het bekertoernooi gehaald, omdat de Werkendammers op woensdag 28 oktober tegen HBS een speler lieten invallen die niet op het wedstrijdformulier vermeld stond.
Kozakken Boys won dat bekerduel met 2-1, maar werd later door de voetbalbond uit het bekertoernooi gehaald. De Werkendammers vonden deze sanctie te zwaar en stapten naar de rechter. Die gaf de zaterdagamateurs gelijk, waardoor niet HBS, maar Kozakken Boys op 16 december tegen AZ speelt.
Regel aangepastNaar aanleiding van dit incident heeft de KNVB de regels aangescherpt. "De regelgeving omtrent het niet voorafgaand aan een wedstrijd vermelden van een speler op het wedstrijdformulier wordt zo spoedig mogelijk aangescherpt", laat de KNVB weten.
De bond gaat de reglementen duidelijker omschrijven. "Door dit in de reglementen specifieker te omschrijven kan onduidelijkheid in de toekomst worden voorkomen en verlopen wedstrijden zo sportief en eerlijk mogelijk. In het bekertoernooi zal het overtreden van deze regel diskwalificatie tot gevolg hebben, omdat het niet zeker is of een wedstrijd voor de eerstvolgende bekerronde kan worden ingehaald", luidt de regel nu.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.