Vrienden Rob van den Aker stemmen zijn favoriete hiphopalbum naar de eerste plek

7 december 2015 om 16:11 • Aangepast 21 november 2020 om 14:15
nl
Het overlijden van Rob van den Aker (26) uit Sint-Michielsgestel heeft een grote schok teweeggebracht in de Nederlandse hiphopwereld. Niet alleen artiesten, maar ook hiphopliefhebbers zijn ontdaan door de dood van de muziekrecensent. Om Van den Aker een laatste eer te bewijzen, hebben tientallen vrienden en muziekliefehbbers zijn favoriete album op nummer één gezet.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Dat gebeurde op de populaire muziekwebsite MusicMeter, waar bezoekers albums kunnen beoordelen en favoriete lijsten kunnen samenstellen. Er is een algemene rotatielijst, samengesteld uit de actuele persoonlijke en lijsten van de bezoekers.
Op die site was Van den Aker een actief bezoeker. Vrijwel meteen na het slechte nieuws begonnen medegebruikers uit respect zijn favoriete album op nummer één te zetten. Het gaat om het zeven jaar oude album ‘When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold’ van het Amerikaanse hiphopduo Atmosphere, vrij vertaald: als het leven je citroenen geeft, moet je ze goud verven.

Wachten op privacy instellingen...

'Fantastische spirit'Volgens goede vriend Lukas van der Storm werd dat albumtitel ‘zijn motto waarmee hij ondanks fysieke tegenslag zijn geluk wist te vinden’. “Zijn bijzondere uiterlijk en levensloop verschaften Rob een charisma waarmee hij iedereen om zijn vinger kon winden”, schreef Van der Storm in een indrukwekkende necrologie in het Brabants Dagblad.
Vorige week maandag werd Van den Aker met hoge koorts opgenomen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Dinsdagochtend overleed hij aan een hartstilstand door een bacteriële infectie. “Ondanks een fantastische spirit, de echte wil om te overleven en een enorme positiviteit is het Rob helaas niet gelukt dit gevecht te winnen”, schrijft een MusicMeter-bezoeker op het forum.

Wachten op privacy instellingen...

'Golden Boy'Door een zeer zeldzame vorm van bloedarmoede werd Van den Aker geboren met een gele huidskleur. Dit weerhield hem niet om de deur uit te gaan en dikwijls (hiphop)concerten te bezoeken. Bekende rappers en hiphopliefhebbers werden zijn vriend. De Eindhovense artiest Fresku bezorgde hem de bijnaam ‘Golden Boy’.
Verschillende artiesten uit de hiphopscene reageerden verslagen op het overlijden van Van den Aker. “Geen woorden voor het verlies van deze strijder”, aldus Typhoon op zijn Instagram-pagina.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.