Video

Voor Eindhovense sterrenchef Adrian Zarzo is zijn vader 'de ster die over hem waakt'

7 december 2015 om 14:42
nl
Een heel mooi en emotioneel moment was het voor Adrian Zarzo van het gelijknamige restaurant in Eindhoven toen hij maandagochtend zijn eerste Michelinster kreeg. Hij hield het dan ook niet droog op het podium van het DeLaMar Theater in Amsterdam waar de sterren bekend werden gemaakt.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De Eindhovense chef moest vooral aan zijn moeder en vader denken. Speciaal aan zijn vader die vorig jaar overleed. "Voor mij is hij de ster die over me waakt", zegt Adrian. Het succes had hij dan ook graag met hem willen delen.
Met zijn ster treedt Adrian Zarzo in de voetsporen van zijn leermeesters Jonnie en Therese de Boer, van sterrenrestaurant 'de Librije' in Zwolle, waar hij ooit begon als stagiaire. In het programma Onder Ons vertelt hij dat het echtpaar heel speciaal voor hem is: "Ik bel nog regelmatig met ze als ik ergens mee zit. Belangrijkste tip die ik van hen kreeg is altijd jezelf blijven en klaarstaan en luisteren naar je gasten."
Vaste gasten 'blijven koesteren'De chef had de Michelinster niet zien aankomen. “Natuurlijk hebben we wel controles gehad. Dus ik wist dat er wat speelde”, legt hij uit. “Maar ik dacht, ze laten me nog even mijn gangetje gaan.”
Het belangrijkste vindt Adrian het nu om de mensen die altijd vertrouwen in hem hebben gehad ‘te blijven koesteren’. Natuurlijk zijn nieuwe klanten wat hem betreft van harte welkom. "Maar juist de mensen die ook in zijn restaurant kwamen op de dagen dat het rustig was, hebben hem groot gemaakt", zegt hij.
Wat Adrian nu gaat doen? “Een hapje eten met de jongens en meiden. Het vieren met een goed glas champagne.” En daar is alle ruimte voor. Op maandag is zijn restaurant in Eindhoven namelijk dicht.
LEES OOK: 17 Michelinsterren voor Brabantse restaurants: Zarzo in Eindhoven enige nieuwe ster

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.