Video

PSV wil zich niet meer laten aftroeven door CSKA Moskou: 'We moeten superscherp zijn'

8 december 2015 om 16:06 • Aangepast 21 november 2020 om 14:15
nl
Als PSV dinsdag wint van CSKA Moskou overwintert de ploeg in de Champions League. Maar de kans bestaat dat een gelijkspel ook genoeg is om door te gaan. Dat hangt af van de wedstrijd tussen Manchester United en Wolfsburg. PSV houdt daar rekening mee. “Natuurlijk zullen we op de hoogte zijn van de situatie in de andere wedstrijd”, kondigt Phillip Cocu aan.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

De avond kan voor PSV nog drie kanten op. Bij winst is de ploeg zeker van overwinteren in de Champions League, maar afhankelijk van het resultaat behoren ook overwinteren in de Europa League en uitschakeling nog tot de mogelijkheden.
Voor de winstJorrit Hendrix gaat ervan uit die verschillende scenario’s geen rol gaan spelen. “We spelen gewoon voor de winst.”
Ook Cocu wil dat PSV alles op alles zet om te winnen en dus met zekerheid door te gaan in de Champions League. “Dat zelfvertrouwen moeten we morgen ook uitstralen. Maar we kunnen er niet omheen dat een ander scenario’s denkbaar zijn, dat we daar goed op voorbereid moeten zijn. Dat maakt het wel een bijzondere wedstrijd.”
Goed voor Nederlands voetbalHet Nederlandse voetbal staat er internationaal niet erg goed voor. PSV kan daar dinsdag iets aan veranderen. “We hebben een hele mooie kans om als Nederlandse ploeg weer te overwinteren in de Champions League”, beseft Hendrix. “Daar gaan we vol voor. Mochten we morgen een goed resultaat neerzetten, dan zou dat een mooie opsteker zijn voor het Nederlandse voetbal.”
Voor Jorrit Hendrix is het wellicht de belangrijkste wedstrijd in zijn carrière tot nu toe. “Dat zou je wel kunnen zeggen. Er staan veel belangen op het spel deze wedstrijd.” En ook Cocu noemt het één van de belangrijkste wedstrijden uit z’n trainerscarrière.
Geleerd van uitwedstrijdDe uitwedstrijd tegen CSKA begon voor PSV dramatisch. Voor rust stonden de Eindhovenaren al met 3-0 achter. Hendrix hoopt dat PSV daarvan heeft geleerd.
“Je moet elke wedstrijd gewoon superscherp beginnen. Daar liep het gewoon wat minder en lieten we ons aftroeven. Die les hebben we ondertussen wel geleerd.”
Wie vervangt Arias?De geblesseerde Simon Poulsen is niet fit genoeg om te spelen, bevestigt Cocu. Ook Maxime Lestienne, pas sinds vorige week terug op het trainingsveld, is er tegen CSKA nog niet bij.
Omdat Santiago Arias geschorst is, moet Cocu op zoek naar een andere back. Jordy de Wijs en Nicolas Isimat-Mirin lijken de meest voor de hand liggende opties. Maar Cocu wilde daar maandag nog niets over kwijt. “We zullen moeten zoeken naar een andere invulling. Daar hebben we een aantal mogelijkheden. Die weeg je af. Er zal morgen gewoon een ploeg staan die zich met de tegenstander kan meten.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.