Tweede Kamerfractie verbaasd: omstreden 'haatprediker' Al Muslih opnieuw naar Eindhoven

7 december 2015 om 16:56
Omroep Brabant
Volgens GeenStijl is Abdullah Al Muslih een haatimam.
Omroep Brabant
De flyer van Stichting Waqf
1/2 Volgens GeenStijl is Abdullah Al Muslih een haatimam.
Tweede Kamerfractie Groep Bontes/Van Klaveren gaat Kamervragen stellen over de komst van twee ‘haat predikende’ sjeiks naar de moskee Al-Fourqaan in Eindhoven. Onder de genodigden is sjeik Abdullah Al Muslih, wiens komst naar Eindhoven eerder dit jaar stof deed opwaaien.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Eind mei kwam Al Muslih ook naar Eindhoven om te spreken op een conferentie van Stichting Waqf. Zijn komst stuitte onder meer de lokale LPF-fractie tegen de borst, maar werd uiteindelijk door burgemeester Rob van Gijzel toegestaan.
Abdullah Al Muslih kwam in opspraak omdat hij in het verleden zelfmoordaanslagen zou hebben goedgekeurd. Op een flyer van een nieuwe conferentie van Stichting Waqf eind december, wordt Al Muslih wederom afgebeeld als een van de sprekers.
FlyerOok sjeik Mohammad Ratib Al Nabulsi is op de flyer afgebeeld. Al Nabulsi zou naast het legitimeren van zelfmoordaanslagen, ook van mening zijn dat homoseksuelen de doodstraf verdienen, stelt de fractie.
Volgens Groep Bontes/Van Klaveren vormt het duo een gevaar voor de openbare orde en moeten Al Muslih en Al Nablusi de toegang tot ons land worden ontzegd. Stichting Waqf was maandag niet bereikbaar voor commentaar.
ConferentieHet duo is uitgenodigd op een islamitische conferentie van Stichting Waqf van 24 tot 27 december in de moskee aan de Otterstraat. De preken worden live uitgezonden via satelliet-tv en via een livestream op internet.
LPF Eindhoven gaat raadsvragen stellen over de komst van het duo.

Wachten op privacy instellingen...