Bakkersknecht verzon gewapende overval, maar wordt niet vervolgd

7 december 2015 om 17:25
nl
De 60-jarige bakkersknecht uit Terheijden die in augustus een gewapende overval verzon, wordt definitief niet strafrechtelijk vervolgd. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan Omroep Brabant laten weten. De medewerker krijgt geen straf vanwege zijn medische achtergrond.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De bakkersknecht van De Echte Bakker aan de Mauritsstraat in Breda zou op een vrijdagavondzijn overvallen. Politie rukte met meerdere eenheden uit, maar de overvallers werden niet meer gevonden.
Later bleek dat op bewakingsbeelden helemaal niets te zien was. Dat zou betekenen dat er helemaal geen overval had plaatsgevonden. Politie onderzocht de zaak en kwam tot de conclusie dat het misdrijf inderdaad was verzonnen.
ZIE OOK: ‘Overvallen’ bakkersknecht verdrietig dat niemand hem gelooft: ‘Dit is de omgekeerde wereld'
'Dit is een uitzondering'Toch wordt de bakkersknecht daarvoor niet bestraft. Justitie houdt ernstig rekening met de medische gesteldheid van de man. “Normaal is het verzinnen van een overval strafbaar. Maar dit beschouwen we even als een uitzondering.”
Inmiddels is de bakkersknecht gewoon weer aan het werk in de bakkerij. “Onze verstandshouding is en blijft gewoon goed”, vertelde de eigenaar destijds tegen Omroep Brabant. “Hij blijft een keurige werknemer en ik zie geen reden om hem hier niet meer te laten komen werken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.