Doodsstrijd hinde schokt bezoekers van Hortensiapark in Helmond

7 december 2015 om 19:32
nl
Voorbijgangers hebben maandagmorgen geschokt gereageerd toen ze een stervend hert zagen in het Hortensiapark in Helmond. Op beelden is te zien hoe de hinde, een vrouwtjeshert, spartelend op de grond ligt. Ze konden niet in contact komen met de beheerder van het park te komen doordat er geen telefoonnummer op de website staat. En dat komt het park op kritiek te staan.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Harley van der Velden zag hoe de hinde vreemd gedrag vertoonde in het park toen hij de dieren wilde voeren. “De hinde sloeg met haar kop tegen de grond van de pijn. Ze had bloeddoorlopen ogen en haar achterkant was rood en opgezwollen”, schrijft hij op Facebook.
[YouTube:body:https://youtu.be/gBAK2PMsSGo]
MedicatieHet afgelopen weekend had de hinde een onnatuurlijke bevalling gehad, laat een woordvoerder van Jan Visser Dierenparken weten. “Het dode kalf is verwijderd. De moeder lijdt daaronder, waarvoor ze medicatie heeft gehad.”
“Zondag ging het best goed met de moeder. De dierenarts is vanmorgen rond tien uur nog komen kijken. Toen is besloten om niet in te grijpen omdat het vrij goed leek te gaan”, aldus de woordvoerder.
DierenambulanceToen de dierenverzorgster en de dierenarts weg waren, ging het mis. Voorbijgangers zagen hoe de hinde overleed. Pogingen om in contact te komen met de beheerder van het park, liepen op niets uit.
"Er is ook gebeld met de dierenambulance en er zou iemand onderweg zijn. Een halfuur later was het bekeken. Toen ik nogmaals belde, kreeg ik te horen dat ze de parkbeheerder niet te pakken kregen", laat Van der Velden weten.
KritiekOp de website van het park staat geen telefoonnummer. Wel is er een e-mailadres, waar mensen juist wordt gevraagd naartoe te mailen als ze iets opvallends aan de dieren zien. “De mail is ons communicatiesysteem, die wordt continu gecontroleerd”, laat de woordvoerder weten.
“Ik begrijp de kritiek. Misschien moeten we het er maar eens over hebben om een telefoonnummer in het leven te roepen, maar momenteel hebben we daar de mankracht niet voor.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.