Jongen met mes overvalt twee tankstations: 10 maanden cel en forse geldboete

7 december 2015 om 21:16
nl
De 17-jarige jongen die in februari en maart gewapend met een mes twee tankstations in Boxtel overviel, is maandag veroordeeld tot tien maanden jeugddetentie. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch besloten. De jongen moet bovendien de slachtoffers en de gedupeerde tankstations een schadevergoeding betalen van ruim 2600 euro.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Eind februari liep de tiener het Shell-tankstation aan de Schijndelseweg in Boxtel binnen. Hij bedreigde een medewerker met een mes en vroeg om geld uit de kassa. De jongen ging er uiteindelijk met een bedrag van bijna 200 euro vandoor.
Een paar dagen later probeerde hij hetzelfde bij het BP-tankstation aan de Baanderherenweg in Boxtel. Hij bedreigde twee medewerkers met een mes, maakte richting één van hen stekende bewegingen en eiste geld. Toen ging hij er zonder buit vandoor.
'Traumatische ervaring'Volgens de rechter is het zeer ernstig dat de jongen met een mes dreigde. “Dit is voor slachtoffers een bijzonder traumatische ervaring waar zij nog jarenlang last van kunnen hebben.”
De rechtbank vindt het ‘zeer zorgwekkend’ dat de verdachte op jonge leeftijd twee keer in korte tijd een gewapende overval pleegde.
De 17-jarige jongen wil zich niet laten begeleiden door jeugdreclassering. Om die reden legde de rechtbank een relatief forse straf op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.