Speurhond Pebble volgt spoor van overleden meisje Dascha: ‘Ze dwaalde urenlang rond’

8 december 2015 om 09:10
nl
Met behulp van speurhond Pebble van Stichting Signi Zoekhonden uit De Rips is de volledige route vastgesteld die de 16-jarige Dascha Graafsma aflegde vlak voor haar dood. Dat bevestigt Jeanette Kruit van de vrijwillige stichting.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De uitkomsten van de zoektocht van Signi laten volgens familiewoordvoerder Peter R. De Vries zien dat Dascha niet door iemand in een auto is meegenomen, maar dat ze zelf de route heeft gelopen.
Door Hilversum dwalenDe stichting volgde met speurhond Pebble haar spoor vanaf discotheek Let's Get Down in Hilversum, waar ze eerder op de avond was. “De hond volgde haar spoor. Het is duidelijk dat ze door Hilversum aan het dwalen is geweest in het gebied rond de dancing.”
Op een bepaald moment ging Dascha naar huis, zegt Kruit. “Vanaf daar ging ze het bos in en kwam ze bij de spoorlijn uit. Maar daar kun je niet over. Ze liep langs de spoorlijn naar de spoorwegovergang. Daar hield het spoor op.”
'Hond wilde terug'Medewerkers van de stichting wilden de speurhond nog verder laten zoeken aan de andere kant. “Maar hij wilde terug naar de overgang'', aldus Kruit.
Peter R. de Vries deed in RTL Boulevard een oproep aan mensen die langs de door Dascha gelopen route wonen of werken om beelden van eventuele beveiligingscamera's te bekijken.
BloedonderzoekMogelijk is het meisje op beelden van deze camera's te zien. De Vries is woordvoerder van de familie van Dascha en vroeg de Brabantse stichting een hond in te zetten.
De politie meldde dat Dascha waarschijnlijk zelfmoord had gepleegd, maar haar familie gelooft dat niet. De politie besloot vervolgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) te vragen het bloed van Dascha te onderzoeken. De resultaten daarvan zijn nog niet bekendgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.