Oliebollenkraam al voor derde keer doelwit van dieven: 'Ze weten niet wat ze me aandoen'

8 december 2015 om 18:24
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Frans Humblé en Roy Brouwer aan tafel bij Onder Ons
1/2 Alweer ellende voor oliebollenbakker Frans Humblé
Hoeveel pech kan een mens hebben? Frans Humblé en zijn zoon Roy Brouwer uit Den Bosch zijn misschien wel de grootste pechvogels van Brabant. Dit weekend probeerden dieven er vandoor te gaan met hun oliebollenkraam. En dat al voor de derde keer. In het programma Onder Ons vertellen vader en zoon dat de dieven hen niet klein krijgen.
Profielfoto van Manon van Bergen
Geschreven door

Frans en Roy runden ooit samen een frietkraam. Die werd gestolen. Toen kreeg Frans van een schoonzus een oliebollenkraam. Die werd ook gestolen. Een weldoener gaf hen een nieuwe bakkraam. Maar afgelopen weekend probeerden dieven ook deze te stelen.
"Zondagmorgen wilde ik hem op gaan halen", vertelt Frans Humblé in Onder Ons. "Toen zag ik dat mijn wagen verzet was. En er waren sloten opengebroken." Volgens zoon Roy is de schade groot. "De hele vloer is beschadigd en de afzuiging moet gerepareerd worden. Dat kost veel geld."
Niet verzekerdHumblé heeft zijn wagen niet verzekerd. De vorige wagens waren dat ook niet. Dat komt doordat de kraam geen kenteken heeft. "Ik ben aan het sparen voor een nieuw kenteken", vertelt Frans. "Maar daar moet ik best veel oliebollen voor verkopen." En volgens zoon Roy ligt daar nu juist het probleem: ze geven meer oliebollen weg dan dat er verkocht worden.
"We zetten ons elke dag in voor onze stichting Gratis Shoppen in Den Bosch. Mensen die geen geld hebben kunnen bij ons kleding en speelgoed komen halen. En ook gratis oliebollen."
Snel weer openMaar naast alle liefdadigheid is de wagen ook gewoon een bron van inkomsten voor Humblé en zijn zoon. "We verkopen oliebollen op braderieën en markten. Met de opbrengst kopen we grondstoffen om de oliebollen te bakken die weggeven."
Toch laat Frans zich door alle pech niet kisten. Met de kapotte wagen rijdt hij woensdag naar Haaren. "Morgen gaan we weer open. Dan staat er weer een lachende oliebollenbakker in de wagen!"  

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...