NAC Breda wint eenvoudig van Jong PSV en staat nu derde, kan vrijdag periodetitel pakken

7 december 2015 om 22:53 • Aangepast 21 november 2020 om 14:14
nl
NAC Breda heeft maandagavond met 0-3 gewonnen van Jong PSV. Joey Suk, Mats Seuntjes en Kevin Brands maakten de doelpunten. Door de winst klimt NAC Breda naar de derde plaats en houdt de Bredase club de kans op de winst van de tweede periodetitel in eigen hand.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Suk trof in de 52e minuut doel, nadat Sjoerd Ars nog op de paal had gekopt. Twintig minuten later besliste Seuntjes het duel met een tweede treffer. Brands benutte in de slotfase nog een strafschop.

Wachten op privacy instellingen...

Derde plek voor NAC BredaNAC heeft nu evenveel punten maar een beter doelsaldo dan FC Volendam en Eindhoven. Het verschil met nummer twee VVV-Venlo bedraagt een punt. Koploper Sparta Rotterdam heeft zes punten meer dan het vorig seizoen uit de eredivisie gedegradeerde NAC, dat zich onder de nieuwe trainer Marinus Dijkhuizen langzaam herstelt van een beroerde start in de eerste divisie.
NAC heeft door de zege de kansen op winst van de tweede periodetitel in eigen hand gehouden. De club heeft een punt minder dan Sparta, maar ook een duel minder gespeeld dan de huidige koploper in de tweede periode. Als NAC vrijdag wint of een punt pakt tegen Go Ahead Eagles, wint de Bredase club de periodetitel.
Wedstrijd in het stadion van FC EindhovenJong PSV moest uitwijken naar het stadion van Eindhoven omdat de burgemeester van de Brabantse stad de fans van NAC niet op jeugdcomplex de Herdgang wilde hebben. Het Philips-stadion was ook geen optie omdat de hoofdmacht van PSV daar dinsdag tegen CSKA Moskou in de Champions League speelt.
Vanwege die ontmoeting voetbalde Jong PSV ook niet in de sterkst mogelijke samenstelling. De ploeg was ook niet aangevuld met de beste junioren. De A1 van PSV speelt dinsdagmiddag namelijk ook een belangrijk duel met de leeftijdsgenoten van de club uit de hoofdstad van Rusland.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.