Vandaag in Brabant: Wie schoot Tommie van der Burg dood?

8 december 2015 om 08:11
nl
Op bewakingsbeelden was gisteravond te zien hoe Tommie van der Burg in Eindhoven werd neergeschoten toen zijn auto werd doorzeefd met kogels. Heeft het tot tips geleid? Dat horen we vandaag. Ook hoort rapper Ismo uit Breda vandaag van de rechter of zijn raps beledigend zijn voor homo's en joden of dat ze vallen onder de vrijheid van meningsuiting. En er is meer.
Profielfoto van van den Heuvel Peer
Geschreven door
van den Heuvel Peer

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • De bewakingsbeelden van de moord op Tommie van der Burg in Bureau Brabant moeten leiden tot een gouden tip die 15.000 euro waard is. Vandaag horen we of er tips zijn binnengekomen.
  • De rechter in Breda bepaalt vandaag of rapper Ismo zijn videoclip 'Eenmans' van YouTube moet halen. Beledigt hij in het nummer homo's en joden of valt dit onder de vrijheid van meningsuiting?
  • PSV kan overwinteren in de Champions League. Dan moeten de Eindhovenaren vanavond wel even winnen van CSKA Moskou. En met een gelijkspel is er ook nog een kansje. Omroep Brabant doet verslag in een liveblog.
  • Vandaag begint zonnig, later neemt de bewolking toe en in de avond gaat het regenen. Het wordt een graad of 12, 13.


[youtube:body:https://youtu.be/frTkFOPZfiE]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Heftige beelden gisteravond in Bureau Brabant. De politie liet zien hoe Tommie van der Burg bij het Van der Valk Hotel in Eindhoven in zijn auto werd doodgeschoten. De dader is nog steeds niet gevonden.
  • Eerder werden zijn frietkraam en zijn oliebollenkraam al gestolen. Deze keer werd zijn oliebollenkraam zwaar beschadigd bij een poging. "Ze weten niet wat ze me aandoen", verzucht Frans Humblé.
  • Een gruwelijk tafereel gistermorgen in een dierenparkje in Helmond. Bezoekers stuitten daar op een hinde die lag dood te gaan. De beheerder legde tegenover Omroep Brabant uit hoe dat kwam.


[youtube:body:https://youtu.be/q5DzjYO7Mno]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?


[youtube:body:https://youtu.be/jlHZ_Z8sUMs]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.