Provincie Brabant wil in 2020 laadpunten voor 100.000 elektrische auto’s - Omroep Brabant

Provincie Brabant wil in 2020 laadpunten voor 100.000 elektrische auto’s

7 december 2015 om 23:41
nl
De provincie Noord-Brabant gaat volgend jaar met Eneco vijftig ‘slimme’ semipublieke laadpalen voor elektrische auto’s plaatsen in Brabant. In 2020 moet er genoeg capaciteit zijn om honderdduizend elektrische auto’s op te kunnen laden.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De twee partijen maakten dit project bekend op de klimaattop in Parijs als onderdeel van een bredere samenwerking. De provincie Noord-Brabant wil hiermee het gebruik van elektrisch vervoer en zonne- en windenergie versnellen.
Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Energie): "We zijn verheugd dat een duurzaam en innovatief bedrijf als Eneco samen met ons concrete stappen wil zetten om de versnelling van elektrisch rijden vorm te geven. Deze samenwerking om aan een versnelling concreet invulling te geven is het eerste resultaat van de open gesprekken die wij met Brabanders en betrokkenen nu voeren in kader van ons nieuwe energiebeleid.”
ZIE OOK: Brabant wil meer laadpunten voor elektrische auto's
Slimme laaddiensten nodigOm elektrische voertuigen te voorzien van duurzame energie wordt de koppeling met productie uit duurzame Brabantse energiebronnen zoals bijvoorbeeld zonne- en windenergie verbeterd. Daarbij wordt samenwerking met lokale initiatieven en de opslag van energie ook nadrukkelijk meegenomen.
Voor de koppeling tussen duurzame energiebronnen en elektrisch vervoer zijn slimme laaddiensten nodig. Eneco verzorgt die al voor thuis laden en breidt dit in Brabant uit naar publiek laden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.