PSV – CSKA Moskou in krantenkoppen: ‘De kraker van zeven miljoen’, ‘Nu móet het!’

8 december 2015 om 09:13 • Aangepast 21 november 2020 om 14:14
nl
De Nederlandse pers komt dinsdagochtend superlatieven tekort om het belang van het Champions League-duel van PSV tegen CKSA Moskou te onderstrepen. Alle kranten gaan uitgebreid in op de kraker tegen de Moskovieten. Een rondje langs de Nederlandse kranten.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Eindhovens Dagblad: 'Alle hoop is gevestigd op PSV'Bij winst is PSV zeker van deelname aan de volgende rond van de Champions League, maar bij gelijkspel wordt het volgens het ED 'een schaken in een wat-als-dan-wedstrijd'. En alsof er nog niet genoeg druk op de wedstrijd ligt, kopt de regionale krant die PSV zo nauw volgt het volgende: 'Alle hoop is op PSV gevestigd'. De toon is gezet. "Vanavond is het voor PSV alles, een troostprijs of niets in wat waarschijnlijk een wat-als-dan-wedstrijd wordt", concludeert het ED.

Wachten op privacy instellingen...

De Telegraaf: 'De kraker van zeven miljoen'De Amsterdamse krant windt er geen doekjes om. Volgens de Telegraaf is het 'nu of nooit' voor PSV. De krant spreekt van een kraker van zeven miljoen. "PSV heeft vanavond tegen CSKA Moskou de gelegenheid om het zieltogende Nederlandse voetbal weer wat kleur op de wangen te bezorgen", schrijft de krant. Volgens de Telegraaf kan PSV rekenen op steun van 'de complete vaderlandse voetballerij, van Johan Cruijff tot Willem van Hanegem, leeft mee met de landskampioen uit Eindhoven'.

Wachten op privacy instellingen...

AD Sportwereld: 'Nu móet het!'Ook het AD benadrukt dat PSV dinsdagavond niet alleen voor zichzelf speelt. "De Eindhovenaren kunnen ons land internationaal weer een beetje op de kaart zetten, maar dat geeft wél immense druk", schrijft het AD. De Rotterdamse krant gaat er sowieso vanuit dat het 'een onvergetelijke avond' wordt. Maar dat kan ook betekenen dat PSV dinsdagavond met lege hand staat. "Maar grote kans dat het ook een verwarrende avond wordt", denkt de Rotterdamse krant.

Wachten op privacy instellingen...

De Volkskrant: 'Bij Eindhoven begint de victorie'Bij opmerkelijke prestaties vallen journalisten vaak terug op de bekende clichés. "Alles of niets", is er zo een en precies dat cliché staat boven de analyse over PSV in de Volkskrant. De landelijke ochtendkrant blikt terug op de gespeelde Champions League-wedstrijden van PSV.
Ook de Volkskrant ontkomt er niet aan om het belang van het duel tegen CSKA breder te trekken. "Zo staat PSV voor een unieke avond, in een jaar dat voor het Nederlandse voetbal inktzwart is gekleurd, met de uitschakeling van Oranje voor het EK in Frankrijk en de roemloze aftocht van de clubs in de Europa League al heeft Ajax donderdag dan nog een theoretisch kansje. PSV maakt voor het eerst in negen jaar kans op een plaats in de knock-outfase, in naam van Nederland", schrijft Willem Vissers van de Volkskrant in zijn analyse.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.