Brabantse mannen hebben een blotebillengezicht en staan maar vijf minuten per dag voor de spiegel

8 december 2015 om 13:04
nl
Even tandenpoetsen, een druppel gel door het haar en een spriets aftershave op het gezicht op het branderige gevoel op de wangen te blussen en klaar is de Brabantse man. Uit onderzoek blijkt dat de meeste Brabantse mannen per dag maximaal vijf minuten voor een spiegel staan.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Om precies te zijn 65,33 procent van alle mannen in onze provincie. Landelijk gezien spendeert 60,53 procent van de mannen dagelijks vijf minuten voor de spiegel.
Geen enkele man in Brabant staat langer dan een kwartier voor de spiegel. Geen enkele? Geen enkele, zo zegt het onderzoek.
BlotebillengezichtDe one stop-shop Only for Men deed onderzoek naar de ijdele man in twaalf provincies. Daaruit bleek ook dat de meeste Brabantse mannen zijn gezegend met een blotebillengezicht.
Zeven van de tien mannen (70,41 procent) hebben geen snor, baard of sik. Een meerderheid van Nederlandse mannen heeft niets met dit soort gezichtsbeharing (59,55 procent). Bijna 19 procent heeft een stoppelbaard en 14 procent heeft een sik of snor.
Geen volle baard in BrabantVeel  Nederlandse mannen (zeker 8 procent) promoveren tegenwoordig hun gezichtsbeharing tot een volle baard. Landelijk gezien dan, want de Brabantse mannen zijn volgens Only for Men hierbij flink in de minderheid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.