Poppenspeler Benk Janssen uit Beek en Donk heeft zijn gestolen poppen weer terug: ‘Heel erg blij’

8 december 2015 om 13:22
Poppenspeler Benk Janssen is de koning te rijk. Zijn gestolen vrachtwagen en een koffer met poppen zijn terecht. Dinsdagochtend kreeg hij twee telefoontjes: zijn koffer met poppen, waaronder twaalf poppen van Jan Klaassen, was gevonden en zijn vrachtwagen zou voor onderzoek bij de politie staan.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

“Ik ben heel erg blij”, vertelt Janssen. "Gelukkig zijn ze terecht. Ik moet de eventuele schade aan mijn poppen nog bekijken, maar ze zien er goed uit".
Zijn vrachtwagen met daarin zijn poppenkast en poppen werd zaterdagnacht gestolen. Een deel van de buit dumpten de dieven zondag in een sloot. “Daar bleek achteraf ook de koffer met de poppen bij hebben gezeten. Een voorbijganger heeft maandag de koffer mee naar huis genomen en geprobeerd om mij te bellen, maar hij kreeg geen contact. Ik was constant in gesprek.”
De poppenkastspullen liggen uitgestald in een grote schuur. “Vrijdag staat mijn eerstvolgende optreden gepland. Ik hoop dat ik dat halen.”
Nog meer goed nieuws. Ook de gestolen vrachtwagen van de poppenspeler is waarschijnlijk terecht. Janssen: “Een rijschoolhouder zag dat twee mannen met bivakmutsen de vrachtwagen langs de kant van de weg parkeerden en overstapten in een auto. Mogelijk is mijn vrachtwagen gebruikt voor andere dingen. Ik heb geprobeerd om de politie te bellen, maar heb ze nog niet gesproken.”
"Nu kun je de kinderen weer blij maken met je poppenspel", zegt Wilma, partner van Benk. "Ik ben zo blij dat het goed is afgelopen. Net zoals onze voorstellingen: eind goed al goed!"


App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...