Man (56) uit Gastel opgepakt voor Limburgse havenbranden: 'Hij is het brein'

8 december 2015 om 14:11
nl
De politie heeft maandag de 56-jarige Henk V. uit Gastel opgepakt in verband met de havenbranden in december 2014 en januari dit jaar in Midden-Limburg. De man is volgens regionale omroep L1 eigenaar van de jachthaven in Wessem en hij zou de branden hebben gesticht om verzekeringsgeld te kunnen opstrijken.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De man meldde zich maandagochtend zelf op het politiebureau. Hij werd al langere tijd gezocht voor de branden bij jachthavens in Wessem, Ohé en Laak, Herten en Roermond. Tientallen boten raakten beschadigd, de schade liep in de miljoenen euro's.
AsbestdeeltjesBij de brand in Roermond moest ook een deel van het centrum worden afgesloten, omdat asbestdeeltjes vrijkwamen en door de wind over de stad verspreid raakten.
Tegen V. liep een internationaal opsporingsbevel, omdat hij in het buitenland zat. Justitie ziet V. als het brein achter de reeks branden. Eerder werden al drie andere verdachten gearresteerd, onder wie een inwoner van Eindhoven. Het innen van verzekeringsgelden zou het motief zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.