IJsbaan Roosendaal veranderde in bak water, geen sprake van sabotage

8 december 2015 om 18:11 • Aangepast 21 november 2020 om 14:13
nl
Maandagavond werd er nog geschaatst met blinden, maar wie dinsdag de schaatsbaan wilde betreden ving bot. De ijsbaan was veranderd in een waterbak, vanwege te weinig koelvloeistof. Deze is inmiddels bijgevuld en dinsdagavond is de baan weer open.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Cees de Bruijn, een van de drijvende krachten achter Ice World Roosendaal, heeft een verklaring voor het smelten van de baan. “De ijsbaan is geleverd met minder koelvloeistof dan de bedoeling was. Dat is vier dagen goed gegaan, maar in de nacht van maandag op dinsdag is de installatie ermee opgehouden. Daardoor kon de baan veranderen in een waterbak. Inmiddels is de koelvloeistof bijgevuld en vanaf woensdag kan er weer geschaatst worden."
AfgelastDe wedstrijden die voor dinsdagmiddag op het programma stonden, zijn afgelast. Het ergste wat De Bruijn dinsdag moest doen, was echter het teleurstellen van ruim 250 schoolkinderen. “Ze gingen huilend naar huis”, aldus een hevig geëmotioneerde De Bruijn. Voor de kinderen hoopt De Bruijn een nieuw schaatsmoment te vinden. De Curlingcup die op het programma stond voor dinsdagavond kon wel gewoon doorgaan. [Tweet:body:https://twitter.com/Adtesters/status/674180265644789761] [Tweet:body:https://twitter.com/Adtesters/status/674186400783310849]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.