100.000 elektrische voertuigen in Brabant in 2020 blijkt hele klus: 'Nog ruim 11.500 palen nodig'

8 december 2015 om 16:34
nl
De provincie heeft grootse, groene plannen en wil dat er in 2020 voldoende oplaadpalen in Brabant staan om 100.000 elektrische voertuigen te laten rijden. Energiebedrijf Eneco maakte maandag bekend volgend jaar vijftig laadpalen te plaatsen in de provincie, maar dat lijkt een druppel op een gloeiende plaat. Om al die elektrische voertuigen van stroom te voorzien, zijn namelijk in totaal 15.000 laadpalen nodig.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Momenteel zijn er 576 publieke laadpalen in Brabant, plus 895 stuks bij bedrijven en scholen. Daarnaast hebben tweeduizend eigenaars van een elektrisch voertuig een oplaadplek op hun eigen terrein. Dat brengt het totaal aantal oplaadpalen dus op 3471.
'Grote schaalsprong'"Er zijn de komende vier jaar inderdaad nog ruim 11.500 palen nodig", aldus een woordvoerder van de gemeentes. "Dat is een grote sprong, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken."
Om elektrische voertuigen te voorzien van duurzame energie wordt de koppeling met productie uit duurzame Brabantse energiebronnen, zoals bijvoorbeeld zonne- en windenergie verbeterd.
Daarbij wordt samenwerking met lokale initiatieven en de opslag van energie ook nadrukkelijk meegenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.