Armeens gezin uit Boxmeer vreest nog altijd voor uitzetting

8 december 2015 om 16:10
nl
Nog altijd weet Armeniër Hovsep Khachahtryan niet of hij met zijn gezin in Boxmeer mag blijven wonen. Dinsdag was er een hoorzitting in Rijswijk over de mogelijke uitzetting van het gezin. “Ik heb opnieuw het hele verhaal verteld. Het is opnieuw afwachten.”
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zal het verhaal van Hovsep weer tegen het licht houden. Dinsdag gaf hij opnieuw uitleg over waarom hij als 16-jarige naar Nederland vluchtte, waarom hij had gelogen over zijn naam. En wederom werd gevraagd naar de mishandeling van een politieman in 2008.
Blij om te spreken“Ik heb ze alles haarfijn uitgelegd. Dat is niet erg, ik vind het prettig dat ik ook mijn kant van het verhaal mag doen. Nu zal het IND alles weer tegen het licht houden”, vertelt Hovsep. De rechter bepaalde in maart dat het gezin moet vertrekken.
Zijn verblijfsvergunning werd in 2010 ingetrokken omdat hij had gelogen over zijn echte naam. Een oom had destijds geadviseerd om tijdens de vlucht een andere identiteit te gebruiken.
ZIE OOK: Armeen (30) uit Boxmeer moet na 14 jaar met jong gezin het land uit: 'Je stort gewoon in elkaar'
In 2008 kreeg Hovsep een aanvaring met een politieman. “Wat ik toen heb gedaan was fout en daar heb ik mijn straf voor gehad. Daarna ben ik nooit meer in aanraking gekomen met de politie.”
Veel steunZowel de gemeente als de bevolking is tegen uitzetting van de familie. "Wegsturen gaat er bij Boxmeer niet in", liet burgemeester Karel van Soest eerder weten.
“Gelukkig krijgen we genoeg steun van alles en iedereen om ons heen. Het blijft een onzekere tijd, maar we proberen er toch leuke en gezellige dagen van te maken met Kerstmis. Wat de toekomst ons daarna brengt, blijft een vraagteken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.