Doorbraak moordonderzoek Tommie? Advocaat vertrouwt erop: 'Recherche heeft concrete informatie'

8 december 2015 om 16:36
nl
Bij het onderzoeksteam is onlangs betrouwbare en concrete informatie binnengekomen over de spraakmakende moord op crimineel Tommie van der Burg (31) uit Best. Dat zegt Mark Nillesen, zijn toenmalige advocaat, tegen Omroep Brabant. "De politie gaat echt tot het uiterste om deze zaak op te lossen."
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De raadsman zegt goede hoop te hebben dat de moordenaar van Van der Burg op termijn wordt opgepakt. "Dat was in het begin wel anders. Ik krijg nu de indruk dat er veel meer rechercheurs op de zaak zitten dan voorheen. Dat betekent dat de lijntjes ook dikker worden", legt Nillesen uit.
'Dramatische beelden'Het onderzoeksteam verspreidde maandagavond via Bureau Brabant de bewakingsbeelden van de geruchtmakende schietpartij bij het Van der Valk Hotel in Eindhoven. Die beelden van de doorzeefde Audi RS4 heeft Nillesen inmiddels bekeken. "Het zijn dramatische beelden. Ze geven mij zo op het eerste gezicht alleen geen nieuwe inzichten."
Van der Burg, een veroordeelde crimineel, zou een belangrijke rol spelen in een omvangrijk onderzoek naar de handel in grondstoffen voor synthetische drugs. Dat dacht justitie naar aanleiding van een inval in een loods in Eindhoven, waar onder meer 20.000 liter grondstoffen voor synthetische drugs werden gevonden.
ZIE OOK: Moeder worstelt met verlies doodgeschoten Tommie van der Burg: 'Wie zit er achter zijn dood?'
'Te weinig bewijs'Het politieteam had Van der Burg toen op de korrel als verdachte. Nillesen laat nu aan Omroep Brabant weten dat zijn cliënt in die zaak hoogstwaarschijnlijk zou worden vrijgesproken. "Er was te weinig bewijs tegen hem. Hij is alleen in de buurt van die loods gezien, maar had verder niets te maken met de handel in xtc." Tot een vrijspraak heeft het nooit kunnen komen.
Een andere vermoorde crimineel die in het zuidoosten van Brabant vertoefde en ook verdacht werd van betrokkenheid bij xtc-handel, is de 39-jarige Steve Tompson. Hij en Van den Burg kenden elkaar, bevestigt Nillesen. "Maar ik heb vooralsnog geen enkele aanwijzing dat deze moorden met elkaar te maken zouden kunnen hebben."
ZIE OOK: Wie zag of sprak later vermoorde Tommie van der Burg in café ‘t Borreluur?
'Hij was heel vrolijk'Volgens Nillesen voelde Van der Burg zich niet bedreigd in de periode voordat hij werd doodgeschoten. "Ik sprak hem nog kort voor de moord. Hij was heel vrolijk en open, zoals gewoonlijk. Ik was echt flabbergasted toen ik het verschrikkelijke nieuws hoorde. Hij had volgens mij geen grote vijanden."
De eigenaar van café 't Borreluur in Eindhoven, de plek waar Van der Burg vlak voor de moord werd gezien, wilde niet reageren. "In Bureau Brabant is het de laatste keer dat er wordt teruggekomen op het onderwerp Van der Burg", laat hij kort weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.