Na overlijden vrouw op straat in Eindhoven: permanent twee bedden bij opvang

8 december 2015 om 19:00
nl
De gemeente Eindhoven wil op korte termijn continu twee bedden beschikbaar hebben in de nachtopvang voor daklozen bij Stichting Neos. De bedden moeten beschikbaar zijn voor mensen die in de tijdelijke nachtopvang aan de Mathildelaan in Eindhoven voor overlast zorgen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Wanneer de twee bedden bij Neos in juni beschikbaar waren geweest, dan had een 33-jarige vrouw die later dood op straat werd gevonden hier volgens een woordvoerder van de gemeente ‘mogelijk opgevangen kunnen worden’. Ze overleed op straat nadat ze bij twee opvanginstellingen niet werd geholpen.
Wanneer de bedden precies beschikbaar zijn, kon de woordvoerder van de gemeente dinsdagmiddag niet zeggen. De maatregel is een van de verbeterpunten die naar voren is gekomen uit het gesprek dat de gemeente heeft gevoerd met het Domushuis en de tijdelijke nachtopvang aan de Mathildelaan in Eindhoven. De twee instellingen die de vrouw in juni geen hulp verleenden.
Meerdere foutenVorige week verscheen een onderzoeksrapport naar de gebeurtenissen rond het overlijden van de vrouw op 2 juni. Hieruit bleek dat de instellingen meerdere fouten hebben gemaakt. Reden voor de gemeente Eindhoven om het gesprek met hen aan te gaan.
Behalve de twee bedden bij Neos hebben de hulpinstellingen zelf ook verschillende maatregelen genomen. Zo is er bij de nachtopvang een logboek ingevoerd waardoor de overdracht tussen begeleiders en bewakers volgens de woordvoerder beter moet gaan. Een belangrijk punt dat naar voren kwam uit het rapport.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.