Video

Goede sfeer in binnenstad Eindhoven, Philips Stadion zit vol

8 december 2015 om 20:21 • Aangepast 21 november 2020 om 14:13
nl
Eindhoven loopt warm voor het cruciale duel van PSV tegen CSKA Moskou in de Champions League. De belangen zijn duidelijk, PSV moet winnen om zeker te zijn van overwintering. In de binnenstad verzamelden supporters van beide ploegen zich. De eerste supporters vertrokken rond zeven uur al naar het stadion.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

PSV had supporters opgeroepen eerder naar het stadion te komen vanwege strengere toegangscontroles. De poorten van het Philips Stadion gingen om kwart voor zeven open. Nog niet alle fans geven gehoor aan de oproep, maar rond zeven uur vertrok de eerste groep supporters vanuit de stad naar het stadion.

Wachten op privacy instellingen...

Goede sfeerDe binnenstad was vanaf dinsdagmiddag gevuld met supporters van PSV en CSKA. Op terrasjes, op Stratumseind en op straat waren de PSV-shirtjes duidelijk zichtbaar. Supporters dronken buiten een biertje en er werden liedjes gezongen.
De Russen lieten zich, in mindere mate, ook zien. In totaal zijn er 1600 supporters vanuit Moskou naar Eindhoven gekomen. De Russische supporters die in de binnenstad waren, hielden zich op de vlakte.
Zij verzamelden zich bij de Ierse pub. De politie zorgde ervoor dat beide supportersgroepen niet te dicht bij elkaar in de buurt kwamen.

Wachten op privacy instellingen...

Scenario'sPSV moet van CSKA winnen om zeker te zijn van overwintering in het kampioenenbal. Ook een gelijkspel kan voldoende zijn, maar dan moet Vfl Wolfsburg wel van Manchester United winnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.