Kogelregen die Tommie van der Burg doodde had ook anderen kunnen treffen

8 december 2015 om 22:17
nl
De schutter die Tommie van der Burg (31) doodschoot bij het Van der Valk-hotel in Eindhoven, had ook bijna voorbijgangers neergeschoten. Dat meldde de politie dinsdagavond in het landelijke televisieprogramma Opsporing Verzocht.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Van der Burg werd in april bruut vermoord toen hij na een avondje stappen bij het hotel arriveerde. De schutter nam zijn auto op de parkeerplaats onder vuur. Van der Burg probeerde nog te ontkomen, maar de zevende kogel raakte hem dodelijk.
De kogels die misten, hadden volgens de politie zomaar voorbijgangers kunnen treffen. Op het moment van de liquidatie was het namelijk druk in de omgeving van het hotel. Bij het dichtbijgelegen Pieter van den Hoogenband Zwemstadion was namelijk een evenement.
LEES OOK: Moeder worstelt met verlies doodgeschoten Tommie van der Burg: 'Wie zit er achter zijn dood?'
Bewakingsbeelden getoondDe politie toonde dinsdagavond voor de tweede keer de bewakingsbeelden van de brute moord. Een dag eerder gebeurde dat al in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant. Toen werd ook duidelijk dat justitie 15.000 uitlooft voor de gouden tip.
Tien rechercheurs werken momenteel aan de zaak. Ze houden er rekening mee dat Van den Burg is vermoord om drugs, aangezien hij in de omvangrijke xtc-handel zat. Ook kan iets in de relationele sfeer aanleiding voor de schietpartij zijn.
LEES OOK: Wie zag of sprak later vermoorde Tommie van der Burg in café ‘t Borreluur?
Bloei van zijn levenVan den Burg bevond zich in de bloei van zijn leven. In 2014 kreeg hij nog een zoontje. "Hij verheugde erop om met zijn zoontje dingen te doen. Lekker wild. Hiermee naartoe, daarmee naartoe. Zo was Tommy ook", vertelde zijn moeder in de uitzending.
LEES OOK: Doorbraak moordonderzoek Tommie? Advocaat vertrouwt erop: 'Recherche heeft concrete informatie'
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=mWnQNXyGkAE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.