Vandaag in Brabant zingen we forza, forza, forza PSV, Eindhoven, Eindhoven

9 december 2015 om 08:40
nl
Alles en iedereen die maar een beetje een voetbalhart heeft, moet gisteren dansend van geluk door de woonkamer of het stadion zijn gegaan. Na negen jaar bereikt een Nederlandse club weer eens de volgende ronde van de Champions League. PSV mag zich tot de groten van Europa rekenen. Vandaag blikken we terug. Ook gaan we vandaag met een Syrisch stel trouwringen uitzoeken. En er is meer.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Het Philips Stadion ontplofte. Vijf minuten voor tijd besliste Davy Pröpper de zinderende wedstrijd tegen CSKA Moskou. PSV door naar de achtste finale van de Champions League. Brenet hoopt op Barcelona.
  • Door de oorlog hadden ze nooit een huwelijksfeest. Een Tilburgse organiseert dit nu voor een dankbaar Syrisch stel dat vandaag de ringen gaat uitzoeken.
  • Help ons ook vandaag mee! Op een van de meer dan zestig inzamelpunten staan we klaar om je producten voor de Voedselbank in ontvangst te nemen.
  • Het weer: Het wordt vandaag zelfs zonnig en droog bij een maximum temperatuur van 10 graden.


[tweet:body:https://twitter.com/VI_nl/status/674341601309810688]Waar wordt over gepraat?

  • Vrachtwagenchauffeurs van Van den Heuvel Logistiek BV uit Uden rijden woensdag met rouwlinten op hun truck. Zij bewijzen hiermee de laatste eer aan hun overleden collega Edwin Kamps uit Sint Hubert.
  • Na elf jaar is er een kaartje opgedoken van een ballonwedstrijd die elf jaar geleden werd gehouden in Berlicum. De ballon was helemaal in Oostenrijk beland en de nu 18-jarige Stijn van Nuland keek raar op toen het nieuws hoorde.
  • Feyenoord, bier en drugs. Daar draaide het leven van Remon Vervoorn uit Wijk en Aalburg om. Tot een paar jaar geleden. Toen kwam hij tot een nieuw inzicht. Nu staat God op de eerste plaats.  


[tweet:body:https://twitter.com/brabantinbeeld/status/674292040931401728]Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Het Texaco-tankstation aan de Nieuwe Kadijk in Breda is dinsdagavond overvallen. De twee gemaskerde daders zijn gevlucht.
  • De schutter die Tommie van der Burg (31) doodschoot bij het Van der Valk-hotel in Eindhoven, had ook bijna voorbijgangers neergeschoten. Dat zei de politie in het programma Opsporing Verzocht.
  • Op de A50 lag gisteravond een flinke kerstboom. Levensgevaarlijk natuurlijk en daarom vouwden agenten de boom snel in hun auto.


[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=mWnQNXyGkAE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.