Provincie uit zorgen in Eerste Kamer over bezuinigingen Omroep Brabant

8 december 2015 om 23:53
nl
De provincie heeft dinsdag in de Eerste Kamer haar zorgen geuit over de forse bezuinigingen die Omroep Brabant boven het hoofd hangen. In de Kamer werd de nieuwe mediawet van staatssecretaris Sander Dekker besproken.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Eén van de sprekers was gedeputeerde Henri Swinkels. Hij sprak zich met name uit over het plan om taken van alle regionale omroepen samen te voegen. Swinkels wil garanties dat dit niet ten koste gaat van de regionale identiteit.
Zo ziet de SP-gedeputeerde graag dat ondanks de bezuinigingen de regionale invloed én de autonomie van de omroepen, zoals Omroep Brabant, blijven behouden. Dit betekent dat provincies ook in de toekomst mogen meebeslissen over de toekomst van de omroepen, en niet alleen de landelijke politiek.
LEES OOK: 'Regionale journalistiek moet versterkt worden', provincie tegen bezuinigingen op Omroep Brabant
Miljoenen bezuinigenDe dertien regionale omroepen moeten van staatssecretaris Dekker gezamenlijk zeventien miljoen euro bezuinigen. Als de Eerste Kamer akkoord gaat met dit plan, sneuvelen in totaal 150 tot 180 banen.
Volgens Swinkels, die het niet meteen oneens is met het samenvoegen van de omroepen, is het belangrijk om de sterke identiteit' van Brabant te behouden. "We hebben een mooi en eigen karakter."
LEES OOK: SP pleit voor tien miljoen euro extra voor regionale journalistiek

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.