Glunderende PSV'ers na thuiszege op CSKA Moskou: 'Een bijzondere avond'

9 december 2015 om 00:09
nl
PSV-trainer Phillip Cocu reageerde dinsdagavond ingetogen op de plaatsing voor de achtste finales van de Campions League. Maar de oud-international was inwendig natuurlijk dolblij om de zwaar bevochten thuiszege op CSKA Moskou (2-1). "Een bijzondere avond'', sprak Cocu glunderend.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De trotse coach van PSV sprak van een geweldige prestatie van zijn ploeg. "De spelers zijn tot op de bodem gegaan. Ze hebben zich mentaal weer heel weerbaar getoond. Nu mogen ze er even van genieten. Hier doe je het allemaal voor, deze mooie momenten moet je koesteren."
ZIE OOK: PSV bereikt achtste finale Champions League na winst op CSKA Moskou
Cocu benadrukte het belang voor PSV. "Voor de club is dit natuurlijk ook een prima zaak. Er komt een behoorlijk bedrag binnen, maar nog belangrijker is dat PSV in Europa weer meer uitstraling krijgt.''
De Jong: ‘Heerlijk om zo belangrijk te kunnen zijn’Luuk de Jong gaf toe dat ze toch wel gespannen waren. “Er stond wel wat extra druk op deze wedstrijd. Als je verliest, lig je er gewoon uit. Als je wint, ga je door in de Champions League. Uiteindelijk kom je met 1-0 achter en dan denk je bij jezelf, het zal toch niet. Maar omdat we als team wat extra’s geven, lukt het om de gelijkmaker te maken en de 2-1 te maken.”
De Jong maakte zelf de 2-1. “Het is heerlijk als je op zo’n moment zo belangrijk voor het team kan zijn.” Volgens de aanvoerder heeft PSV erg mannelijk gespeeld. “Zoals vandaag, maar ook met de twee andere overwinningen en het punt in Manchester. Het zijn heel volwassen punten. We hebben weinig fouten gemaakt en een bijna perfecte serie neergezet.”
PSV-aanvoerder mist de volgende wedstrijdDe Jong maakt het niet uit tegen wie hij krijgt. “Je kan een moeilijke of een iets makkelijke tegenstander krijgen maar het liefste wil ik gewoon een ronde verder.”
ZIE OOK: PSV-aanvoerder Luuk de Jong geschorst voor volgende Champions League-duel
Zelf mist de PSV-spits de eerstvolgende Champions League-wedstrijd. Hij kreeg namelijk geel. “En daar baal ik erg van. Dat is me niet van tevoren gezegd dat het mij een schorsing zou opleveren. Ik had het misschien ook wel zelf moeten weten, eigen verantwoordelijkheid, maar dat had me wel even ingefluisterd mogen worden. Maar het was ook een beetje overdreven van de scheidsrechter. Ik schold hem niet eens uit.”
‘De sfeer hier is onbeschrijflijk’De aanvoerder bedankt wel de PSV-fans nog even. “Onbeschrijflijk die sfeer hier in het Philips Stadion. We moeten de fans erg bedanken. Ze pushen ons net even meer. Voor de fans en de club is dit ook geweldig.”
Terugkijkend is De Jong wel blij met zijn overstap naar Eindhoven. “PSV is voor mij een goede stap geweest. De manier van spelen ligt mij goed en ik kan belangrijk zijn voor de club. Dat zien andere clubs hopelijk ook.”
Zoet: 'Broodnodig voor het Nederlands voetbal'PSV-keeper Jeroen Zoet meent dat het resultaat van zijn club in de Champions League ook belangrijk is voor het Nederlands voetbal. "Het is een fantastische prestatie, ook voor het Nederlands voetbal. Ik denk dat het broodnodig was’’, reageerde de doelman na het bereiken van de achtste finales.
Zoet meent dat het geloof in een goed resultaat in de groepsfase is ontstaan na de overwinning op Manchester United in het eerste groepsduel (2-1). "Na de loting kijk je uit naar deze wedstrijden, maar ik denk dat het echt is gegroeid na de zege op Manchester thuis. We voelden daarna dat we er voor konden gaan."
Nu is het genieten. "Op dit moment overheerst blijdschap dat we in ons eerste seizoen in de Champions League meteen overwinteren. Ik denk dat het meer dan terecht is als je drie wedstrijden thuis wint.’’  
Brenet: ‘Dit was de meest nerveuze wedstrijd’Joshua Brenet was blij met de overwinning: “Ik had er alle vertrouwen in dat we door zouden gaan en dat is ook gelukt. We hebben als team goed gefunctioneerd en meer dan honderd procent inzet geleverd. Dat heeft ons er doorheen geslagen. Ook toen we achter kwamen, zijn we snel doorgegaan met twee goals tot gevolg."
PSV won drie thuiswedstrijden in de Champions League maar dit was de meest nerveuze wedstrijd. “Dat is wel logisch want er stond ook veel op het spel”, aldus Brenet. “We moesten winnen om door te gaan. Het was wel even klote toen CSKA Moskou een penalty kreeg, maar we zijn doorgegaan en daarom konden we ook scoren.”
Brenet: ‘Ik hoop op Barcelona’Maandagmiddag twaalf uur is de loting. Brenet is fan van Barcelona en hij zou het erg mooi vinden om daar tegen te spelen, maar 'het maakt eigenlijk niet uit'. "Het is belangrijk dat we deze poule hebben overleefd. Daarna zien we wel weer.”          
ZIE OOK: PSV'er Joshua Brenet is niet bang voor FC Barcelona: ‘Messi, Suarez en Neymar gaan we opeten’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.