Kranten lovend over winst PSV op CSKA Moskou: 'Ge-wel-dig'

9 december 2015 om 09:27 • Aangepast 21 november 2020 om 14:12
nl
Net als in hun voorbeschouwing zijn de kranten woensdagochtend ook lovend in hun nabeschouwing over de prestatie van PSV. De Eindhovense club slaagde erin om voor het eerst in negen jaar weer de achtste finale van de Champions League te bereiken. PSV oogst daarmee veel waardering. Een rondje langs de Nederlandse kranten.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Eindhovens Dagblad: 'Ge-wel-dig'Het ED opent groot met de zege van PSV. De regionale krant steekt heel wat veren in de kont van de Eindhovense club. "PSV heeft gisteravond na een avond vol wisselende scenario's in eigen huis een fantastisch resultaat geboekt: winst op CSKA Moskou en een plek in de volgende fase van de Champions League", is op de voorpagina van het ED te lezen.
Weinigen hadden vooraf voorspeld dat PSV in de groep met Wolfsburg en Manchester United de volgende ronde zou halen. De krant spreekt zelfs van een 'klein wonder'. "Het is op basis van de resultaten in de afgelopen jaren bijna onvoorstelbaar, maar PSV dit seizoen toch echt bij de grote jongens in Europa."

Wachten op privacy instellingen...

AD Sportwereld: 'Fan-tas-tisch!'De ploeg van trainer Phillip Cocu krijgt ook in het AD veel lovende woorden. "PSV geeft het Nederlandse voetbal glans", kopt de Rotterdamse krant woensdagochtend. "PSV was klaar voor een onvergetelijke avond tegen CSKA Moskou. En dat werd het ook. Voor het eerst na acht lange, frustrerende seizoenen zit er weer een Nederlandse club bij de laatste 16 in de Champions League. Een ongelooflijk knappe prestatie kreeg gestalte op een avond vol magie", concludeert het AD.

Wachten op privacy instellingen...

De Telegraaf: 'Kassa voor PSV'Terwijl de meeste kranten vooral aandacht hebben voor het sportieve aspect, richt de Telegraaf zich ook op het financiële gedeelte. "Kassa voor PSV", kopt de Amsterdamse krant woensdagochtend. De club uit Eindhoven kan volgens de krant rekenen op een bedrag van zeven miljoen euro.
Maar los van het financiële is er ook veel lof voor het vertoonde spel en de sfeer in het stadion. "Het Philips Stadion kolkte al voor de wedstrijd als nooit tevoren en vormde één rood-witte zee van vlaggetjes. De entourage was schitterend en dat kan een ploeg vleugels geven, maar ook op hol doen slaan. Bij PSV gebeurde het eerste."

Wachten op privacy instellingen...

De Volkskrant: 'PSV na bloedstollende avond door in Champions League'De verslaggever van de Volkskrant zag niet alleen een spannende wedstrijd waar veel op het spel stond. Het was ook een duel vol slordigheden, zag de Volkskrant-verslaggever. "De wedstrijd was bij vlagen meeslepend, doch wemelde het van de slordigheden. Want PSV twijfelde, zeker gezien de gunstige tussenstand in Wolfsburg, tussen vol op de aanval spelen en consolideren. Pas toen het moest, gingen de remmen los."
Andrés Guardado krijgt een noemenswaardige vermelding in het artikel. De Mexicaan 'herbergt alle kwaliteiten' volgens de verslaggever. "Hij is overal, geeft passen met de buitenkant van de voet als Van Hanegem vroeger, breekt af, bouwt op. Dat foutje was hem achteraf vergeven", refererend aan de penalty die Guardado veroorzaakte.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.