TweeSteden Ziekenhuis: geen medische informatie verzameld met tracker

9 december 2015 om 09:45
nl
Het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk noemt de gevaren van de zogenoemde tracker AddThis op haar website beperkt. Het ziekenhuis heeft de tracker inmiddels verwijderd. Onderzoeksprogramma Zembla meldde dinsdag dat de website mogelijk gevoelige gegevens van bezoekers van de website doorspeelde aan advertentiebedrijven.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Volgens het ziekenhuis zijn de data die de trackers verzamelen niet herleidbaar tot personen en is de website niet gekoppeld aan ziekenhuissystemen. Er zou geen medische informatie worden verzameld.
Tracker verwijderd"Omdat we als ziekenhuis begrijpen dat het voor onze patiënten toch niet prettig is als er anonieme gegevens verzameld worden van bezoek aan onze website, hebben we direct na het contact met Zembla onze webbouwer verzocht om AddThis van de site te verwijderen. Dat is niet direct gebeurd en daar zijn we niet alert genoeg op geweest", schrijft het ziekenhuis in een verklaring.
Dinsdag is de tracker alsnog verwijderd. Daarnaast neemt het ziekenhuis binnen enkele weken een compleet nieuwe website in gebruik. "Zonder zo'n tracker", aldus het ziekenhuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.