'Geen asielzoekerscentrum in Den Bosch': genoeg handtekeningen voor eerste stap referendum

9 december 2015 om 11:51
nl
De Bossche Volkspartij heeft een eerste stap gezet richting een referendum over de komst van een asielzoekerscentrum (azc) in de gemeente Den Bosch. De gemeente heeft 471 handtekeningen tegen de komst van een azc ontvangen, meldt ze woensdagochtend.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Het verzoek voor het referendum 'Geen azc in Den Bosch' werd op 18 november ingediend door de Bossche Volkspartij. Voor die eerste stap is de steun van minimaal 350 kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Den Bosch nodig.
Definitief referendumNu die steun er is, staat het initiatiefvoorstel op de agenda van de gemeenteraad. Die kan nog besluiten het voorstel op te schorten.
ZIE OOK: Asielzoekers in kaart gebracht: worden er in jouw buurt vluchtelingen opgevangen?
Mocht dat besluit vallen, dan hebben de initiatiefnemers nog zes weken om een definitief referendumverzoek in te dienen. Voor dat verzoek is overigens de steun van 3000 kiesgerechtigde inwoners nodig.
Asielzoekerscentrum landgoed CoudewaterDe gemeente Den Bosch zocht al enige tijd een plek waar zeshonderd tot achthonderd asielzoekers kunnen worden opgevangen.
De adviesgroep asielzoekerscentrum Den Bosch heeft landgoed Coudewater in Rosmalen aangewezen als de meest geschikte locatie voor een asielzoekerscentrum. Het Autotron in Rosmalen dient al sinds september als tijdelijk noodopvangcentrum voor 500 mannelijke vluchtelingen.
Meer informatie over de vluchtelingencrisis op de themapagina van Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.