Schietend lid Kalasjnikovbende die toesloeg in Breda was net op vrije voeten

9 december 2015 om 13:39 • Aangepast 21 november 2020 om 14:12
nl
Een plofkraak in Breda in februari. Het leidde tot een urenlange en spectaculaire klopjacht, waarbij leden van de beruchte Kalasjnikovbende met AK-47's op de politie schoten. Nu blijkt dat een van de hoofdverdachten, de 27-jarige gangster Aymad A., een paar dagen eerder was vrijgelaten.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Sebastiaan Quekel

Hij zat in de cel op verdenking van onder meer betrokkenheid bij een ramkraak op een geldautomaat in Helmond. De rechtbank in Amsterdam vond dat er niet genoeg redenen waren om hem nog langer vast te houden.
Dat blijkt uit informatie van Omroep Brabant en MisdaadNieuws.com die de rechtbank in Amsterdam heeft bevestigd aan deze omroep. Aymad A. is een beruchte crimineel die eerder is veroordeeld voor drugssmokkel in Duitsland. Vorig jaar november werd hij opgepakt wegens betrokkenheid bij een ramkraak op de geldautomaat in Helmond.
Vuurgevecht met Belgische politieEen paar dagen na zijn vrijlating pleegde A. samen met twee bevriende criminelen een plofkraak met explosieven op een pinautomaat in het Bredase winkelcentrum Moerwijk. Daarna volgde een kilometerslange achtervolging over de A27 en de A58.
ZIE OOK: Zwaarbewapende criminelen komen na plofkraak in Breda bij Antwerpen in vuurgevecht met politie
In Antwerpen kwam het tot een vuurgevecht met de Belgische politie. A. en een kameraad werden overmeesterd, uren later werd een derde verdachte aangehouden. De drie worden verdacht van poging tot moord, verboden wapenbezit en bendevorming.
Verdachten ontkennen allesZij ontkennen iedere betrokkenheid bij de plofkraak in Breda en poging tot moord op politieagenten. De drie verdachten ontkennen ook in de vluchtauto te hebben gezeten.

Wachten op privacy instellingen...

Nog altijd heeft Nederlandse justitie na de arrestatie in februari niet om uitlevering gevraagd voor de plofkraak in Breda. Of het Belgische parket de vervolging van de strafbare feiten die in Nederland gaat overnemen, is onduidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.