Waarom geven aan de Voedselbank? In Valkenswaard weten ze het wel

9 december 2015 om 14:41
nl
“Het is gewoon heel belangrijk”, zeggen veel Brabanders. “Ik heb het goed, dus waarom zou ik anderen niet helpen”, is een vaak gehoorde reactie. Brabant geeft gul in deze eerste week van Samen voor de Voedselbank en daar zijn we dankbaar voor. Waarom doneer jij eigenlijk producten?
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Dat is de vraag die Omroep Brabant-collega’s woensdag stelden bij het Karavaan-inzamelpunt in Valkenswaard. De redenen verschillen enorm, maar de meeste mensen leken op te kijken van de vraag. “Het zou normaal moeten zijn”, hoorde de verslaggever. “Ik vind dat het heel hard nodig is”, vertelde een vrouw ons.
[flickr:body:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/albums/72157659859001304/]
Fijnere kerst“Als ik kan helpen om te zorgen dat de mensen die het nodig hebben een fijnere kerst hebben, dan wil ik dat doen”, stelde een ander. “Natuurlijk heb ik wat bij”, zei wethouder Wijnen uit Valkenswaard, die een volle zak kwam brengen. “Ik hoop dat die wagen direct barst van de spullen.”
[youtube:body:https://youtu.be/QNLXWbbVEf0]
ZIE OOK: Verslaggever Floyd Aanen leeft een week lang van de voedselbank
[tweet:body:https://twitter.com/NoelvanHooft/status/674573365030625280]Naast de meer dan zestig inzamelpunten die door de hele provincie te vinden zijn, trekt er ook nog een Karavaan door de provincie. Met de hulp van Defensie zamelt Omroep Brabant in twintig verschillende Brabantse plaatsen een dagdeel producten in. Waar die Karavaan voorbij trekt zie je hier.
13.000 Brabanders afhankelijkMet de actie Samen voor de Voedselbank zamelen we zo veel mogelijk levensmiddelen ingezameld voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. In Brabant zijn dat 13.000 mensen, of 5000 gezinnen.
Naast collega's van Omroep Brabant steken ook medewerkers van defensie de handen uit de mouwen. Door heel de provincie worden de inzamelpunten door tientallen vrijwilligers bemand.
ZIE OOK: Verslaggever Daisy Schalkens ging een dagje kijken bij de Voedselbank in Eindhoven
Wil je zelf producten inleveren? Dat kan op een van deze inzamelpunten (KAART), of als de Karavaan bij jou in de buurt is.
Lees alles over de actie Samen voor de Voedselbank op omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.