Video

Ze stelen de kazen! Kaasboerderij in Bergen op Zoom getroffen door bizarre inbraak

9 december 2015 om 18:23
nl
Marjo Huijsmans van kaasboerderij De Zuidgeest in Bergen kan er nog steeds niet over uit. Dinsdagmorgen in alle vroegte hebben dieven tussen de 130 en 150 kazen gestolen uit haar winkel. De gevaartes wegen zo'n twaalf kilo per stuk. Totale schade: dertien duizend euro.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

"Wie doet nou zoiets, dit is verschrikkelijk", aldus eigenaresse Huijsmans die moeite heeft om haar tranen te bedwingen. Naast de kazen namen de dieven ook sieraden, een laptop en zelfs een partij zelfgebreide sokken mee. Ze gingen er vandoor in de terreinwagen van de zoon. De banden van de andere auto's van het gezin Huiijsmans op het terrein werden lek gestoken.
UniekDe diefstal van kazen is uitzonderlijk. Politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage maakte het nooit eerder mee: "Dit is behoorlijk bizar. Je kunt je ook afvragen hoe lang ze hier mee bezig zijn geweest. Zo'n enorme buit pak je niet snel even mee." Volgens Marjo Huijsmans hebben de dieven een kruiwagen gebruikt om de spullen over te laden.
KaaskraakDe kaaswinkel staat op het erf tegenover het huis van de familie Huijsmans. Toch heeft niemand iets gemerkt. Pas dinsdagmorgen zag de eigenaresse wat de dieven hebben aangericht. "Dit had niet op een slechter moment kunnen gebeuren. Het duurt minimaal zes weken voordat we kaas kunnen verkopen als jonge kaas. Dat halen we voor de kerst nooit meer in",  zegt Marjo Huijsmans.
Niet alles wegOndanks de flinke hap uit de voorraad, is gelukkig lang niet alle kaas meegenomen. De kleinere kazen en de duurdere kazen lieten de dieven links liggen. "We kunnen klanten nog redelijk goed helpen en waar het niet lukt, hebben ze begrip voor de situatie. De reacties die we krijgen zijn ronduit hartverwarmend", aldus eigenaresse Huijsmans.
Alle kazen van de kaasboerderij zijn gemerkt. Marjo Huijsmans hoopt daarom dat eventuele kopers alert zullen zijn wanneer er een partij kaas wordt aangeboden. De politie heeft inmiddels een uitgebreid sporenonderzoek gedaan maar dat heeft nog niks opgeleverd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.