Droombruiloft Syrische vluchtelingen in Tilburg bijna een feit dankzij veel hulp - Omroep Brabant
Video

Droombruiloft Syrische vluchtelingen in Tilburg bijna een feit dankzij veel hulp

9 december 2015 om 17:14
nl
De Syrische vluchtelingen in Tilburg, Salah Ibesh en Berivan Rasheed, zien de bruiloft van hun dromen langzaam tot stand komen. De Tilburgse Sara van den Brink regelt alles en krijgt hulp uit alle hoeken. Zelfs de ringen zijn geregeld, maar Salah en Berivan moesten er wel zelf nog even voor aan de slag.
Profielfoto van Kantelberg Anouk
Geschreven door
Kantelberg Anouk

Woensdag mocht het jonge koppel hun trouwringen laten maken. De Tilburgse edelsmid Ro-Nalt Schrauwen maakt dat mogelijk. Hij reageerde op een oproep bij Omroep Brabant: "Mijn vrouw zag het voorbijkomen en vroeg gelijk of dat niet iets voor mij zou zijn. Ik vind het altijd mooi om mensen te helpen."
Salah en Berivan weten goed wat ze willen. "We willen een simpele ring", zeggen ze bij het aanschouwen van de voorbeelden die Schrauwen laat zien. Na wat uitleg over hoe ze de ringen gaan maken is het tijd om de handen uit de mouwen te steken.
Vijlen en zagenEen beetje onwennig gaan ze aan de slag met een zaagje om de ringen op maat te maken, maar al snel krijgen de twee het in de vingers. Er wordt fijntjes gezaagd en gevijld om de ringen zo te krijgen, zoals ze willen.
Na een middag met heel veel geduld kijkt het koppel trots naar het resultaat. "We zijn heel blij. Dit hadden we echt niet durven dromen toen we naar Nederland kwamen", zegt Salah met een grote lach op zijn gezicht.
Huwelijksnacht Initiatiefnemer Sara van den Brink is trots dat zoveel Tilburgers in de bres springen voor de Syrische vluchtelingen. "Morgen kunnen we bij een kringloopwinkel pakken gaan passen en bij Auberge du Bonheur mogen ze zelfs de huwelijksnacht doorbrengen. Dat is heel bijzonder."
Er mist nog wel een aantal dingen. "Ik ben nog heel druk bezig met het regelen van de dranken. Ook hebben we nog geld nodig voor andere onkosten. We zijn gelukkig verder al wel een heel eind", vertelt Sara van den Brink.
Weg uit SyriëSalah en Berivan zijn inmiddels twee maanden in Nederland. Ze vluchtten weg uit Syrië en maakten via Turkije de oversteek naar Europa. In Turkije trouwden ze, omdat zo'n tocht op die manier eenvoudiger te regelen is. Erg romantisch was het alleen niet. Berivan: "We konden het niet vieren, maar dankzij Sara kan dat hier wel."
Op vrijdag 18 december moet het feest plaatsvinden in Tilburg. Welke locatie het gaat worden is nog even spannend, maar het koppel is er klaar voor. "We hebben er echt heel veel zin in", lacht Salah. "Ik ben zelfs een beetje nerveus."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.