Nederlandse hockeysters eerste in poule na winst op Zuid-Korea

9 december 2015 om 19:12
nl
De Nederlandse hockeysters hebben woensdag ook het derde en laatste groepsduel gewonnen in de eindronde van de Hockey World League. In Rosario werd Zuid-Korea met 5-2 verslagen. Dat betekent dat Oranje het in de kwartfinale moet opnemen tegen Argentinië.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Eigenlijk zou het duel dinsdag al worden gespeeld, maar het werd verplaatst vanwege hevige regen. Het uitstel deerde Oranje ogenschijnlijk nauwelijks. Namens de olympisch kampioen scoorden Lidewij Welten, Caia van Maasakker (strafbal), Ellen Hoog, Kelly Jonker en Marloes Keetels. Namens Zuid-Korea scoorden Cheon Eun Bi en Park Seung A.
Bondscoach Alyson Annan was halverwege de wedstrijd echter niet tevreden. "Ik ben niet blij. We spelen niet zo goed als we kunnen en niet zoals we moeten spelen tegen Korea.'' Op dat moment stond het 3-2 en leek Korea door kleine foutjes bij Nederland bij te kunnen blijven. Het commentaar van de bondscoach werd echter goed in de oren geknoopt en in de laatste twee kwarten was Oranje soeverein.
Eerste wedstrijden gemakkelijk gewonnenDe ploeg van Annan won de eerste twee wedstrijden overigens ook al met ruime cijfers: met 5-1 van Duitsland en met 4-1 van Nieuw-Zeeland.
ZIE OOK: Een dansje alsof niemand het ziet, Oranjespeelsters HC Den Bosch doen het gewoon
Dat het gastland al in de kwartfinale opdoemt op het pad van de Oranjevrouwen is een verrassing. Vooraf waren de Argentijnse vrouwen een van de favorieten op het toernooi, maar ze eindigden als laatste in hun poule. Daardoor staat een herhaling van de olympische finale van Londen in 2012 nu al op het programma.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.