Video

Trots: De mooiste, de beste kerstshow van Nederland 2015 komt uit … Brabant

9 december 2015 om 19:40
nl
De kerstshow van tuincentrum AVRI in Oosteind is door het Nederlands publiek verkozen tot de mooiste kerstshow van Nederland 2015. De publieksverkiezing was georganiseerd door het vakblad Tuinzaken en door de vakorganisatie Tuinbranche Nederland. Eigenaar Frank van der Avoird is bijzonder trots op zijn team, dat afgelopen zomer al begon met de voorbereidingen voor de winnende kerstshow.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

De kerstshow bij AVRI is opgedeeld in meerdere thema's, de twee belangrijkste thema's zijn complete straten en pleintjes in de stijl van de Victoriaanse schrijver Charles Dickens en het Efteling thema. Bij het Efteling thema zijn hele stukken Efteling nagebouwd, inclusief de gulzige Holle Bolle Gijs. Veel markante gebouwen uit de Efteling zijn in miniatuur ook te verkrijgen voor de bouw van een sprookjesachtig kerstdorp.
Druk, druk, druk"We willen de mensen graag entertainen en het publiek tevreden naar huis laten gaan. Dat ze zeggen; we zijn niet voor niets gekomen, het was leuk", zegt eigenaar Frank van der Avoird. Direct na de Sinterklaasviering op zaterdag 5 december, ontstond er zondag een stormloop op het tuincentrum. "Het was zondag zo druk dat we eigenlijk de boel hadden moeten sluiten, het was een kerstinfarct."
Van heinde en verreDe bezoekers die naar AVRI komen, komen echt overal vandaan. Karin komt helemaal uit Brielle. "We konden kiezen uit een kerstmarkt of hier naar toe. Nou dan is het besluit snel genomen. Hup naar Brabant."
Gebak of chocolaatjeDe beste kerstshow van Nederland is te zien in Brabant en daar zijn ze in Oosteind heel trots op. Of de baas al getrakteerd heeft? Medewerker Bart schiet hard in de lach. "Nee, nog niet. We zitten nog met smart te wachten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.