Champions League-euforie voor PSV afgesloten, nu focus op Roda JC

10 december 2015 om 15:20
nl
Na de eerste training ná de heroïsche wedstrijd tegen CSKA Moskou werd er op trainingscomplex De Herdgang nog volop teruggeblikt op het Champions League-succes van PSV. Voorlopig voor het laatst, want bij PSV leeft het besef dat de blik nu op de eerstvolgende wedstrijd tegen Roda JC gericht moet zijn.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Toch komen Jeffrey Bruma en Davy Pröpper nog even terug op de gebeurtenissen van dinsdagavond. Na afloop ontbraken zij lange tijd in de feestende kleedkamer. Pröpper: "We moesten naar de dopingcontrole en na een wedstrijd is het vaak moeilijk plassen. Dus dat duurde erg lang."
Trots wat PSV geflikt heeftJeffrey Bruma kon daardoor meteen na afloop in alle rust de wedstrijd in gedachte nog eens doornemen. "Ik voelde trots op wat wij, PSV, geflikt hadden. Dat had bijna niemand verwacht in deze loodzware poule. Een derde plaats en doorgaan in de Europa League zou op voorhand al goed geweest zijn. Het was een hele goeie prestatie en nu op naar de loting maandag."
'Barcelona zou prachtig zijn'Waarbij het dan de vraag is wélk topteam PSV gaat treffen. Pröpper: "Barcelona zou prachtig zijn, maar met Real Madrid en Bayern Munchen is dat wel de grootste in de groep. Maar het zijn allemaal fantastische ploegen. Als we niet goed voor de dag komen hebben we het tegen al die clubs moeilijk."
Bruma: "Het zijn allemaal topclubs. Maar wie we ook treffen, we moeten het veld ingaan met de instelling dat we iets kunnen bereiken. We moeten wel realistisch zijn, maar schrijf ons zeker niet af als we een groot team treffen."
Mentale weerbaarheid voor PSV-Roda JCMaar eerst wacht de competitie-wedstrijd tegen Roda JC, Zaterdagavond in het Philips-stadion. En dus moet de knop om. Bruma: "Dat wordt een kwestie van mentale weerbaarheid. We doen mee op alle fronten en willen volgend jaar weer Champions League spelen. Dat doe je als je kampioen wordt en dus moeten we zaterdagavond van Roda JC winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.