Video

'Heb je gezopen? Ben je koortsig?', Orakel Aad de Mos voorspelde Europese overwintering PSV

10 december 2015 om 19:24
nl
Voetbalanalist Aad de Mos werd voor gek verklaard toen hij op 27 augustus, net na de Champions League-loting, twitterde dat PSV en AA Gent Europees zouden overwinteren. Drie maanden later blijkt het Orakel uit Eindhoven het bij het rechte eind te hebben. Via Twitter stromen inmiddels de complimenten en de verontschuldigingen binnen van volgers die drie maanden geleden De Mos nog voor gek verklaarden.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

De reacties waren destijds niet mild. In zijn 'mentions' kreeg de voetbalanalist allerlei kwalificaties naar zijn hoofd geslingerd. 'Heb je gezopen? Ben je naar het sprookjesbos geweest?' En: 'Teveel Heinekes in uwe frak, Aad?' Of: 'Ben je koortsig?' Het zijn maar enkele reacties die De Mos na zijn voorspelling om zijn oren kreeg.
Speelschema belangrijkStiekem had hij de reacties ook verwacht. "Ik wist dat iedereen sceptisch zou zijn", vertelt het Orakel uit Eindhoven aan Omroep Brabant. De Mos legt ook uit hoe hij tot zijn voorspelling kwam. "Ik heb Wolfsburg gezien in Londen. Dat viel me niet mee. Die had ik al te pakken. Ik wist dat er ook problemen waren bij Manchester United. Maar ik heb vooral gekeken naar het speelschema."
En met name dat laatste is volgens oud-trainer De Mos belangrijk. "Je moet altijd kijken naar het speelschema. Daarbij is het belangrijk om nog een thuiswedstrijd op einde te hebben. Als er iets verkeerd gaat, dan kun je dat in die laatste wedstrijd rechttrekken", weet de oud-trainer van onder meer KV Mechelen en Ajax uit ervaring.
BarcelonaMaandag is de volgende loting. Veel fans van PSV hopen in de achtste finale Chelsea te treffen. Maar volgens De Mos is dat geen goede tegenstander voor de Eindhovense club.
PSV komt pas tot zijn recht tegen een voetballende ploeg. Zoals Barcelona bijvoorbeeld. "En dan zal iedereen zeggen: hoe kun je dat nou zeggen? Maar die kun je wel eens treffen als ze een slechte dag hebben. Dat is in het verleden zo gebleken, zoals in 1998 bijvoorbeeld. Als die een slechte dag hebben als ze thuis spelen en het lukt niet, en je zou daar een goal kunnen maken, dan kun je hier thuis afmaken", aldus De Mos.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.