‘Kwelling voor nabestaanden’, veroorzaakster grafschennis Dinteloord eindelijk gepakt

10 december 2015 om 18:09
nl
De politie heeft na lang onderzoek kunnen vaststellen wie de afgelopen maanden verantwoordelijk was voor de vele vernielingen en diefstallen op een begraafplaats in Dinteloord. Het gaat om een vrouw uit die plaats. Zij kwam tot deze daden omdat ze het verlies van een dierbare nooit heeft kunnen verwerken, vermoedt de politie.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De begraafplaats aan de Steenbergseweg was sinds mei het decor van vernielingen en diefstallen. Er werden vaak onderdelen van graven vernield en er werden af en toe zelfs spullen gestolen. Hierover kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen.
Professionele hulp aangebodenDe politie nam de zaak serieus en startte een onderzoek. Drie weken geleden leidde het spoor in de richting van een vrouw. De wijkagent had bewijzen dat zij op de begraafplaats spullen had buitgemaakt. Volgens de politie verkeert de vrouw nog altijd in diepe rouw. Dat zou de reden kunnen zijn voor haar gedrag.
In overleg met enkele slachtoffers wordt tegen de vrouw geen proces-verbaal opgemaakt. Haar is professionele hulp aangeboden. “De vernielingen en de diefstallen waren een kwelling voor de nabestaanden”, weet wijkagent Jan Valckx.
'Hoofdstuk afgesloten'Hij is opgelucht dat de zaak is opgelost. “Nu we weten wie dit heeft gedaan, kan dit hoofdstuk gesloten worden. Het is ook goed voor de veroorzaker dat zij hulp krijgt. Het is zaak om de veroorzaakster en de slachtoffers nu verder met rust te laten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.