Gestolen Toyota Landcruiser van kaasboerderij Bergen op Zoom gevonden in Galder, kazen nog spoorloos

10 december 2015 om 20:08
nl
De politie heeft donderdagmiddag de gestolen auto van kaasboerderij De Zuidgeest in Bergen op Zoom teruggevonden. Dat bevestigt de kaasboer op zijn Facebook-pagina. De auto, een Toyota Landcruiser, is in de bossen van Galder aangetroffen. Van de dieven ontbreekt nog steeds ieder spoor.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

LEES OOK: Ze stelen de kazen!
Bij de kaasboerderij, gelegen aan het Zandven, werden eerder deze week zo'n honderdvijftig kazen buitgemaakt. Ook werden enkele sieraden, een laptop en de Totoya Landcruiser meegenomen. De totale schade bedraagt ruim 13.000 euro.
'We hebben maatregelen getroffen'Steeds meer kaasmakers in Brabant worden slachtoffer van inbraak en diefstal. Zo sloegen drie weken geleden criminelen toe bij een kaaswinkel in Udenhout. Zij gingen ervandoor met 88 kazen.
LEES OOK: Is er een kaasbende actief in Brabant?
"We hebben inmiddels extra maatregelen getroffen. Er zijn driedubbele sloten en extra grendels op de deuren gezet”, bevestigde kaasboer Joris Mathijssen aan Omroep Brabant. De politie waarschuwt kaasboeren om de komende tijd goed op te letten.
Lucratieve handelswaarInternationaal blijkt de diefstal van kazen ook een lucratieve handel. In september gingen Italiaanse dieven ervandoor met een lading Parmezaanse kaas ter waarde van bijna een miljoen euro. In Frankrijk werd er vorige maand nog voor vierhonderdduizend euro aan Franse Comté-kazen gejat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.