Dieren in nood, vrouw met arm in brievenbus en stel opgesloten in wc: de brandweer lost het op

10 december 2015 om 22:44
nl
Dat de brandweer niet alleen wordt opgeroepen als er brand is, bleek donderdagavond weer in Tilburg. Toen moest een vrouw die met haar arm vastzat in een brievenbus door brandweerlieden worden bevrijd. Een blik in ons archief leert dat de brandweer vaker moet uitrukken voor ‘ongewone’ meldingen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Recent moest de brandweer er nog aan te pas komen om een aantal zwarte pieten te redden. De hulpjes van Sinterklaas zaten vast op een dak in Bladel. Met een hoogwerker werden de pieten door de brandweer weer op veilige bodem gezet.
Een vrouw uit Loon op Zand kwam vast te zitten toen ze uit een taxi stapte. Dit gebeurde toen de taxi een stukje naar achter rolde. De brandweer moest er aan te pas komen om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden.
KettingzaagHet klinkt enigszins luguber, worden bevrijd van de wc met een kettingzaag. Het gebeurde in Den Bosch, toen een man en een vrouw de deur van het toilet op het station van Den Bosch niet meer open kregen. Er moest een kettingzaag aan te pas komen om het stel te bevrijden.
ZIE OOK: Vrouw zit met arm vast in brievenbus als ze buitengesloten buurtbewoonster probeert te helpen
De brandweer springt ook in de bres voor dieren in nood. Zo werd in Breda een zwaan met een gebroken vleugel uit het water gered. Daarvoor moesten brandweermannen in een speciaal waterpak de Moskesloop in.
Schapen in de slootIn Sprang-Capelle redden brandweerlieden enkele schapen uit een sloot. De dieren waren waarschijnlijk opgejaagd door een loslopende hond.
Niet alleen schapen, maar ook koeien hebben soms hulp nodig. In Baarle-Nassau vielen vijf kalveren in een put. Wederom zorgde de brandweer ervoor dat de dieren werden gered.
Koe op het spoorDe laatste in deze lijst is wel een bijzondere. Geen paard in de gang, maar een koe op het spoor bij een weiland in Made. Een machinist zag de koeien op tijd en belde de brandweer. Die wist de dieren van het spoor te jagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.