Oranje hockeysters tegen Argentinië onderuit in Hockey World League

11 december 2015 om 07:26
nl
In navolging van de mannenploeg is ook het Nederlands vrouwenteam onttroond in de Hockey World League. De formatie van de debuterende bondscoach Alyson Annan bleek in Rosario niet opgewassen tegen gastland Argentinië. Het duel in de kwartfinale tussen de twee aartsrivalen eindigde in 1-0.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Argentinië kwam tegen Nederland snel op voorsprong. Daarna kreeg het team van Annan in de eerste helft ook voldoende kansen op een doelpunt.
Kelly Jonker miste echter twee keer in scoringspositie en ook vier strafcorners, twee van Eva de Goede en twee van Caia van Maasakker, leverden geen treffer op.
Niet slagvaardig genoegNa de pauze haperde het Nederlandse spel opnieuw. Zelfs met twee speelsters meer, na twee tijdstraffen voor de thuisploeg, kon het gehaaste Oranje niet doordrukken.
Zonder de smaakmakers Maartje Paumen en Carlien Dirkse van den Heuvel (beiden thuis, rust gekregen van Annan) bleek de nummer één van de wereld in en tegen Argentinië niet slagvaardig genoeg.
Vijfde plaats hoogst haalbareOranje kwam de groepsfase in Rosario soepel door met drie ruime overwinningen op rij. De olympisch en wereldkampioen kon tegen Argentinië echter niet in het eigen spel komen.
De vijfde plaats is nu het hoogst haalbare voor de Nederlandse vrouwen. Afgelopen zondag moest het Nederlands mannenteam in India al genoegen nemen met de vierde plek bij de eindronde van de HWL.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.