Eerste week 'Samen voor de Voedselbank': Wat is de tussenstand bij onze inzamelpunten? - Omroep Brabant
Video

Eerste week 'Samen voor de Voedselbank': Wat is de tussenstand bij onze inzamelpunten?

11 december 2015 om 11:10
nl
De actie 'Samen voor de Voedselbank' is nu een kleine week bezig. In de hele provincie komen we in actie voor de Brabanders die het iets minder breed hebben. Zo ook bij de ruim tachtig inzamelpunten. Tijd dus om daar eens een kijkje te nemen.
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door

Dit jaar zijn veel scholen inzamelpunt voor de actie 'Samen voor de voedselbank'. Zo ook het Van Maerlantlyceum in Eindhoven.
De school is versierd met de bedankt-ballen en midden in de hal is het inleverpunt niet te missen. Met rood-witte linten is er een stukje hal afgezet waar leerlingen, medewerkers en buurtbewoners hun producten kunnen inleveren.
KerstactieDe actie moet volgens afdelingsleider Alexia Dirksen nog een beetje op gang komen. Dat zien we ook als we kijken naar de opbrengst tot nu toe, een paar tassen vol producten, zes sixpacks met blikken soep en nog een paar potten pasta.
Toch hoeven we ons volgens Dirksen geen zorgen te maken. "We besteden er vooral volgende week tijdens onze kerstactie veel aandacht aan", vertelt ze. "We hebben alle 1250 leerlingen gevraagd om volgende week tenminste één product mee te nemen dus ik denk dat we hier dan ruimtegebrek hebben."
Rit langs inleverpuntenVerslaggever Daisy Schalkens gaat vandaag langs een aantal inleverpunten. Zo gaat ze onder andere nog naar Best, Lierop en Rijen. Benieuwd waar er bij jou in de buurt een inzamelpunt zit? Klik dan hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.