Video

Wietplantage ontdekt in uitgebrande loods Raamsdonksveer, buren denken aan brandstichting

11 december 2015 om 23:19 • Aangepast 21 november 2020 om 14:08
nl
De politie heeft een wietplantage ontdekt in de loods aan de Meerval in Raamsdonksveer waar vrijdag brand woedde. De kwekerij werd ontdekt achter een scheidingswand in de loods. Rond twee uur was de brandweer het vuur meester.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.
Het pand werd drie maanden geleden verhuurd aan een lasbedrijf. Dat laat de eigenaar van de loods weten. "Ze vertelden dat ze containers om gingen bouwen tot woningen", vertelt de verhuurder, mevrouw Triest.

Wachten op privacy instellingen...

'Ze betaalden netjes de huur'Donderdag kreeg ze een telefoontje van de politie. "Ze wilden binnen kijken omdat ze niet vertrouwden wat er binnen gebeurde." De verhuurder had geen sleutel waardoor de politie voor een dichte deur stond.
De politie vertelde dat er extra vocht op het pand te zien was en dat ze daarom binnen wilden kijken.
Mevrouw Triest en haar man vertrouwden de huurders, omdat ze netjes de huur betaalden. "Ik ben er zelfs nog binnen geweest en zag allerlei machines staan", vertelt Cor van Triest. Hij is geschokt door het feit dat er waarschijnlijk hennep werd gekweekt in zijn pand. "Ik ben helemaal tegen die rotzooi. Als ik dit geweten had, was ik er nooit aan begonnen."

Wachten op privacy instellingen...

'Busje met aanhanger reed weg vlak voor de brand uitbrak'Personeel van acht omliggende bedrijven werd opgevangen in de kantine van LeenBakker. Rond twee uur mochten zij weer terug naar hun werk. Bart van Hulst van het Car Service Centrum dat naast de loods ligt zag vlak voor de brand wel iets opvallends: "We zagen een busje met aanhanger wegrijden en tien minuten later brak de brand uit. Het zou aangestoken kunnen zijn, het is in ieder geval verdacht", vindt Van Hulst. Hij weet niet wat er in de loods stond. "Ik weet niet wat er binnen gebeurde, maar dit is wel erg veel rook voor een leegstaande loods."
Groot water transportHet vuur sloeg uit het dak van de leegstaande loods. Omdat de vele rook laag bleef hangen, schaalde de brandweer op naar zeer grote brand.
Voor het nablussen had de brandweer nog uren nodig. Brandweerwagens uit de hele regio werden opgeroepen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.