Rabobank stopt met sponsoring wielerploeg Marianne Vos

11 december 2015 om 14:22 • Aangepast 21 november 2020 om 14:08
nl
De Rabobank stopt als sponsor van de wielerploeg van Marianne Vos. De bank kondigde vrijdag aan eind 2016 te stoppen met sponsoring van de wielrenunie KNWU, de paardensportbond KNHS, de wielerploeg Rabobank Development Team en dus de Rabo-Liv ploeg van Vos.
Profielfoto van Hesen Eric
Geschreven door
Hesen Eric

Het besluit betekent dat er een einde komt aan jarenlange verbintenissen met de bank aan het wielrennen en de paardensport.

Wachten op privacy instellingen...

De Rabobank was de afgelopen twintig jaar als sponsor actief in de wielersport en sinds de oprichting van de KNHS hoofdsponsor.
En het hockey dan?De Rabobank sponsort ook de hockeybond en sportkoepel NOC*NSF. Met deze partners is de bank nog in gesprek over de toekomstige invulling van de sportsponsoring.
De bank meldt dat ze focus wil verleggen naar lokale sportsponsoring. "We willen hiermee letterlijk nog dichterbij onze klanten komen", aldus Heleen Crielaard, verantwoordelijk voor sponsoring binnen de Rabobank. Zij benadrukte dat de wieler- en hippische sport op hun weg naar de Olympische Spelen in Rio kunnen blijven rekenen op steun van de bank. KNWUDirecteur Huib Kloosterhuis van de KNWU betreurt het besluit. "Mede door de structurele ondersteuning van de Rabobank staat het wielrennen er in zijn geheel goed voor. Desalniettemin betreuren we dat aan dit partnership een einde komt."
De Rabobank kondigde donderdag een grote reorganisatie aan. In totaal verdwijnen er 9000 arbeidsplaatsen bij de bank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.