Hoe een belofte over een kwijtgeraakte trouwring de voedselbank aan extra pakketten hielp

11 december 2015 om 18:17
nl
Het was even flink schrikken voor Jac van Zandvoort uit Eindhoven. Na 37 jaar was zijn ringvinger opeens leeg, terwijl daar nou juist zijn trouwring had moeten zitten. Maar die was hij kwijt geraakt bij het klussen.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

“We hebben alles ondersteboven gekeerd, overal gezocht”, vertelt Van Zandvoort in de studio van Omroep Brabant in Son, waar ze twee flinke pakketten komen afleveren. “En toen zei m’n vrouw, als we die ring nou alsnog vinden, dan gaan we wat extra’s doen voor de voedselbank.”
ZIE OOK: Vertederend: zelfs de allerkleinsten helpen mee, volg hier alles live
'Ik zag iets heel kleins glinsteren'Want ook zij was geschrokken. Jac was een muurtje gaan metselen in de tuin en toen hij daar klaar mee was, was de ring verdwenen. “En toen ik nog eens extra ging kijken bij het nieuwe muurtje zag ik iets blinken in een spleet. Ik durfde het haast niet te zeggen, maar heb toch Jac erbij gehaald”, vertelt zijn vrouw.
“Nou, toen ik dat zag blinken wist ik het wel”, vult Jac aan. “Dat is ‘m, riep ik. Met een haak heb ik ‘m eruit gevist. Ja, en toen hadden we dus een belofte om ons aan te houden.” Veel woorden werden er niet meer aan vuil gemaakt: ze gingen de supermarkt in.
Uitstel is geen afstelHet echtpaar doet rondom de kerstdagen altijd wel iets voor de voedselbank, maar nu hadden ze iets meer beloofd. "Wij kunnen wel iets missen. Dit jaar waren we het aan het uitstellen, want ik hoopte dat we die ring dus zouden vinden. En dat gebeurde! Nou, dan help ik ook graat meteen wat mensen."
“We hebben twee volle dozen meegenomen. Met kerststollen, kaas, beschuit, peperkoeken, crackers, chips, veel soep en nog veel meer”, zegt Jac. Met lege vingers, want die ring durft hij nog even niet aan. “Dan ben ik ‘m straks weer kwijt”, grinnikt hij.
Lees alles over de actie Samen voor de Voedselbank op omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.