Herman van der Zandt presenteert avondprogramma bij NOS tijdens Tour

11 december 2015 om 10:58
nl
Tijdens de Tour de France komt de NOS weer met een programma op de late avond, iedere dag rechtstreeks om 22.15 uur vanuit Frankrijk. De presentatie is in handen van Herman van der Zandt uit Breda en Dione de Graaff. Daarmee keert het programma min of meer terug naar het tijdstip van de voormalige Avondetappe met Mart Smeets.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Vorig jaar kwam de NOS met Studio Tour, een nieuw dagelijks programma om 19.00 uur. Volgens de hoofdredacteur van NOS Sport, Maarten Nooter, deed dit programma het goed en kende het veel leuke, nieuwe elementen. “Maar we misten soms wat sfeer, het echte Frankrijk-gevoel. Dat willen we terug. Dus zullen we ook volgend jaar weer bovenop de koers zitten, maar we gaan een flinke dosis couleur locale toevoegen. En ja, daarvoor moet je toch echt in Frankrijk zijn.” Het is nog niet bekend hoe het programma gaat heten.
TourjournaalHet NOS Tourjournaal keert na een jaar afwezigheid terug, met reacties, interviews en een uitgebreide samenvatting van de etappe om 19.30 uur op NPO 1. Ook doet de omroep op de radio en online weer volop verslag van de wielerronde.
De Tour de France van 2015 was volgens de NOS de best bekeken editie van de afgelopen twintig jaar. Naar de rechtstreekse uitzendingen keken gemiddeld 1,1 miljoen mensen en in de vooravond bereikte Studio Tour zo'n 860.000 kijkers. Ruim 10 miljoen Nederlanders kregen vorig jaar wel iets mee van de Ronde van Frankrijk, aldus de omroep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.